Pánikba estek az építési vállalkozók

„Szakmai szervezetek szerint nem reális az elektronikus építési napló októberi bevezetése, mivel erre a vállalkozások sem szakmailag, sem technikailag nem készültek fel – írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

Az elektronikus naplót a lánctartozások elleni fellépés részeként vezetnék be, az építésiengedély-köteles kivitelezéseken dolgozó vállalkozásoknak ezt a helyszínen kellene vezetniük.

Koji László, a az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) alelnöke a lapnak elmondta: a határidő rövidsége miatt legalább a jövő év elejéig feltétlenül el kellene halasztani a bevezetést. A szövetség lépcsőzetes bevezetést szorgalmazna, hogy a tapasztalatokkal korrigálhassák az elvárásokat, a technikai eszközök beszerzését pedig vissza nem térítendő támogatásokkal kellene segíteni – tette hozzá.

Ay János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinációs és marketingigazgatója szerint az érintettek zöme azzal sincs tisztában, hogy heteken belül ilyen kötelezettséggel kell számolniuk, a kamara is a bevezetés legkorábbi reális határidejének januárt tartja – írja a Napi Gazdaság.

A Belügyminisztérium a lappal azt közölte, hogy az e-építési napló vezetésére vonatkozó összeállításuk napokon belül elkészül, amelyet nyomtatott és elektronikus formában is rendelkezésre bocsátanak.”

Forrás:
Pánikba estek az építési vállalkozók; HVG.hu/MTI; 2013. szeptember 5.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.