Skip to main content
közigazgatás: magyar

Országos konzultáció a kormányablakok kialakításával kapcsolatban

Szerző: 2013. szeptember 19.No Comments

„Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányablakok kialakításáért felelős miniszteri biztosa, dr. Deák Rita kezdeményezésére 7 állomásos országjáró tájékoztató rendezvényre került sor 2013. szeptember 6. és 18. között. A belső képzés három megyénként egy-egy helyszínen, Zalaegerszegen, Salgótarjánban, Veszprémben, Szekszárdon, Szegeden, valamint Nyíregyházán, a főváros és Pest megye tekintetében pedig Budapesten került megrendezésre.

A „Jó állam” program keretein belül megvalósuló, kormányablakok megnyitásával kapcsolatos kommunikációs rendezvényen dr. Deák Rita miniszteri biztos, továbbá a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai támogatója, valamint a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal munkatársai tartottak tájékoztató előadást. A 7 helyszínen – az igen nagy érdeklődésnek köszönhetően – több mint 700 fő vett részt.

A 198 járási hivatal vezetője mellett az okmányirodák és a jelenlegi kormányablakok vezetői is részt vettek a belső képzésen, melyet a házigazda megyék kormánymegbízottjai és főigazgatói nyitottak meg. A rendezvénysorozat a belső kommunikáció tekintetében nagy jelentőséggel bírt, hiszen a kormányablakok fizikai és infrastrukturális kialakításával, informatikai hátterével, a munkavégzés körülményeivel, a kormányablak ügyintézők képzésével kapcsolatban szolgált hasznos információkkal, és adta meg az interaktív konzultáció lehetőségét. Az országjárás célja a vezetők tájékoztatása volt annak érdekében, hogy az új típusú ügyfélszolgálatok leendő munkatársai is megfelelő információhoz juthassanak a kormányablakok megnyitásával és működtetésével kapcsolatban, valamint a tapasztalattal rendelkező kollégák kérdéseikkel, észrevételeikkel is hozzájárulhassanak a sikeres, minőségi munkavégzés körülményeinek megteremtéséhez. A Kormány a 2013-as év végétől több mint 300 kormányablak fokozatos megnyitásával járul hozzá a Magyary Programban megfogalmazott ügyfélbarát ügyintézés feltételeinek megteremtéséhez.”

Forrás:
Országos konzultáció a kormányablakok kialakításával kapcsolatban; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. szeptember 19.