Skip to main content
közigazgatási informatika

Informatika az ellenőrzések szolgálatában

Szerző: 2013. szeptember 26.No Comments

„Megkezdődött az Állami Számvevőszék ellenőrzési tevékenysége szakmai szükségleteire épülő és azt támogató informatikai program fejlesztésének pilot projektje.

A projekt célja, hogy a meglévő szakmai, informatikai támogatáson túlmenően egy a szükségletekhez még jobban igazodó informatikai alkalmazás is hozzájáruljon az ellenőrzésekhez szükséges erőforrások hatékonyabb tervezéséhez és kezeléséhez. Az erőforrás-gazdálkodást támogató fejlesztés célja, hogy előrébb lépjünk az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervében rögzített feladatainak ellátásához szükséges erőforrások biztosításának logisztikai feladataiban.

Ezen túlmenően az informatikai alkalmazás hozzájárulhat az ellenőrzési folyamat még hatékonyabbá tételéhez, az ellenőrzések monitorozásához, nyomon követéséhez is. Az Állami Számvevőszék az ellenőrzéseket projektként tervezi meg és hajtja végre, amelyhez lényeges támogatást nyújthat egy, az ellenőrzések monitorozását elősegítő program bevezetése. Ezzel a fejlesztéssel gyorsabban és hatékonyabban végezhetők el azok a kontroll feladatok, amelyek biztosítják a számvevőszéki ellenőrzések szabályszerű és határidőben történő lebonyolítását.

A projekt célja továbbá, hogy megkönnyítse az ellenőrzések végrehajtását azzal, hogy automatizálja az ellenőrzött szervezetektől beérkező, az ellenőrzések lebonyolításához szükséges információkat tartalmazó adatlapok feldolgozását. Az informatikai program ezzel csökkentheti az adatfeldolgozás időigényét, és meggyorsíthatja az összegyűjtött ellenőrzési információk értékelését.

A pilot projekt befejezésének határideje 2013. november 30.”

Forrás:
Informatika az ellenőrzések szolgálatában; ÁSZ Hírportál; 2013. szeptember 26.