Skip to main content
közigazgatás: magyartörvények, határozatok

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal pályázati felhívása a 2014. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra

Szerző: 2013. október 12.No Comments

„A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 228/2011. (X. 28.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdés a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2014. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.

A program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama 10 hónap, melyből 8 hónapot Magyarországon, egy központi államigazgatási szervnél (minisztériumok, háttérintézmények), 2 hónapot pedig valamely európai uniós ország közigazgatási szervénél töltenek. A magyar és külföldi gyakorlati helyeket a KIH ajánlja fel az ösztöndíjasoknak a kiválasztási folyamat eredménye és a befogadó intézmények igényeinek megfelelően.

A résztvevők szakmai fejlődését a program teljes időtartamában mentorok segítik.

A program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére.

A program időtartama: 2014. március 1.–2014. december 31.
Pályázati feltételek:…”

Forrás:
A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal pályázati felhívása a 2014. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra; Hivatalos Értesítő; 2013. évi 50. szám, 2013. október 11.; 19452-19453. oldalak (pdf)