Skip to main content
közigazgatás: magyar

Az államigazgatási és az önkormányzati reform együtt szolgálja a közjót

Szerző: 2013. október 21.No Comments

„A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint az államigazgatási és az önkormányzati reform együtt szolgálja a közjót.

Navracsics Tibor pénteken Nyíradonyban azt mondta, a közigazgatási reform akkor lehet sikeres, ha azon belül nem állítják szembe az államigazgatást az önkormányzatisággal és a polgármestert a kormánymegbízottal, hiszen együtt szolgálják a közjót.

„Az új közigazgatási reform csak akkor lehet sikeres, ha partnerségre épül. Az önkormányzatok és az államigazgatás, a polgármesteri hivatal és a járási hivatal nem ellenfelei egymásnak, hanem kiegészítik egymást” – húzta alá Navracsics Tibor a nyíradonyi járási hivatal új épületének avatásakor.

Megjegyezte: Nyíradonyban ez a jövőben szimbolikusan is teljesül, hiszen a járási hivatalt a polgármesteri hivatallal egybe építették, így ez lett a „közjó háza”.

Nyíradonyban először 1926-ban épült járási hivatal, a település 1951-ben vesztette el járási központi szerepét. Az új, 568 négyzetméteres épület a 716 millió forintos nyíradonyi funkcióbővítő városrehabilitációs program keretében épült fel…”

Forrás:
Az államigazgatási és az önkormányzati reform együtt szolgálja a közjót; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. október 18.