Skip to main content
közigazgatás: magyar

Negyedével csökkentek az adminisztrációs terhek a közigazgatásban

Szerző: 2013. október 21.No Comments

„Rétvári Bence parlamenti államtitkár a kormány egyszerűsítési programjáról beszélt a Tolna Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén szerdán, Szekszárdon. Az ülésen részt vett Tóth Ferenc, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és László-Varga Zsuzsanna főigazgató is.

Az államtitkár elmondta, hogy az elmúlt két év jogszabályváltozásainak köszönhetően negyedével sikerült csökkenteni az adminisztrációs terheket a közigazgatásban. Az egyszerűsítés szakmai megvalósítása összesen 228 eljárás esetében történt meg. Hozzátette, hogy egyszerűbbé vált az ügyintézés többek között bizonyos egészségbiztosítási ellátások esetében, a családot és a gyermekvállalást érintő ügyekben, okmányigénylésekkel kapcsolatban is.

A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként tavaly elindított Egyszerűsítési Program célja, hogy csökkenjen a lakosságot érintő hivatali bürokrácia, kevesebb legyen a papírmunka, a kitöltendő nyomtatvány, a sorban állás, de kiterjedtebb és pontosabb legyen az üggyel kapcsolatos tájékoztatás – azaz minél egyszerűbb ügyintézési folyamat segítse az embereket.”

Forrás:
Negyedével csökkentek az adminisztrációs terhek a közigazgatásban; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. október 17.