Skip to main content
közigazgatás: magyar

Húszmilliárd forinttal feltöltötte az EU önerő alapot a kormány

Szerző: 2013. október 31.No Comments

„Újabb 20 milliárd forint forráshoz jutott az EU önerő alap, így továbbra is támogatni lehet azokat az önkormányzatokat, amelyek csak ennek igénybevételével tudják megvalósítani projektjeiket – tájékoztatott szerdán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

Az önerő alap 2012 őszén 30 milliárd forinttal feltöltött kerete az idén nyár elejére kimerült. Az újabb forrással történő feltöltés az idei központi költségvetésről szóló törvény októberi módosításával vált lehetővé – emlékeztetett közleményében az NFÜ.

A 20 milliárd forint lehetővé teszi az alapra eddig beérkezett kérelmek elbírálását, és új kérelmek támogatását is – közölte a fejlesztési ügynökség.

A kérelmeket folyamatosan lehet benyújtani, de a novemberi támogatásra már csak október 31-ig adhatnak be új igényt azok a kedvezményezettek, amelyeknek még nincs elbírálás alatt EU önerő-kérelmük. Projektenként csak egy igénylés benyújtására van lehetőség – hívta fel a figyelmet az NFÜ.

Nem kaphatnak támogatást a derogációval érintett projektek, továbbá az ivóvízminőség-javító beruházások önkormányzati, illetve önkormányzati társulási önerő-kérelmei sem, mivel ők más formában kérhetnek önerő-támogatást – közölte az NFÜ.”

Forrás:
Húszmilliárd forinttal feltöltötte az EU önerő alapot a kormány; Miniszterelnökség; 2013. október 30.