Skip to main content
egészségügyközigazgatási informatika

Újra az amerikai egészségbiztosítási reform központi webhelyének problémáiról: Bocsánatot kért a miniszter

Szerző: 2013. október 31.november 4th, 2013No Comments

„Bocsánatot kért az amerikai egészségügyi miniszter is azokért a szoftverhibákért, amelyek miatt akadozik az elnök egészségügyi reformjának végrehajtása. Barack Obama továbbra is teljes bizalommal van iránta.

Kathleen Sebeliusnak szerdán kellett megjelennie és válaszolnia a képviselőház illetékes bizottságának a kérdéseire az Obamacare-nek nevezett rendszer [Obamacare-nek nem webhelyet és az azt kiszolgáló informatikai rendszert nevezik, hanem az alapjául szolgáló törvényt, szerk.] működési problémáinak okáról.

„A kezdeti tapasztalatok azt mutatják, hogy a honlap nem éri el az ügyfelek által elvárt színvonalat, és ez elfogadhatatlan. Az amerikaiak jobbat érdemelnek. Bocsánatot kérek. Vállalom önök előtt a felelősséget a gondok megoldásáért” – jelentette ki.

A miniszter elmondta, hogy a kormányzat 118 millió dollárt költött a webes fejlesztésre és további 56 milliót a portált támogató informatikai munkára.

Október elseje óta 20 milliószor jelentkeztek be a honlapra, ami „megerősíti, hogy az amerikaiak minőségi, elérhető árú egészségbiztosítást keresnek. Az azóta eltelt időszakban közel 700 ezer szerződéskötési igényt regisztráltak a szövetségi és állami biztosítási piacokon” – közölte.

Sebelius kijelentette: hisz abban, hogy a honlap problémáit megoldják a november 30-ra kitűzött határidőig.

„Barack Obama elnök teljes mértékben megbízik Sebelius miniszterben” – közölte szerdán a Fehér Ház szóvivője válaszul a bírálatokra és a miniszter lemondatását követelő republikánus politikusoknak.”

Forrás:
Obamacare: bocsánatot kért az amerikai egészségügyi miniszter; HVG.hu/MTI; 2013. október 30.