Skip to main content
gazdaságinformatika

Budapest start-up fővárosi terveit ismertette Londonban Cséfalvay Zoltán

Szerző: 2013. november 17.No Comments

„Budapest régiós start-up fővárossá válásának nemrégiben meghirdetett programját ismertette Londonban és Cambridge-ben Cséfalvay Zoltán.

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára pénteken, nagy-britanniai látogatásának második napján az MTI-nek elmondta: a delegáció Londonban kockázatitőke-társaságoknak, inkubátoroknak, egyetemi és vállalati vezetőknek, illetve start-up cégeknek (újonnan alapított, induló innovatív vállalkozások) tartott beszámolót egy sikeres fórum keretében a programról, amelynek célja, hogy Budapest legyen az évtized végére a közép- és kelet-európai régió start-up fővárosa.

A fórumon a magyar start-up világból is részt vettek már befutott és még kevésbé ismert vállalatok – tette hozzá.

A magyar szakpolitikus elmondta: a legfontosabb cél az volt, hogy felhívják befektetői közösség, a kockázatitőke-társaságok, az inkubátorok, valamint a londoni és a cambridge-i egyetemi közösség figyelmét azokra a változásokra, amelyek Magyarországon az induló vállalatokkal kapcsolatban történtek. Magyarországon nagyon élénk start-up világ kezd kialakulni, és a múlt héten meghirdetett program ezt hivatott tovább erősíteni – hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán.

Az államtitkár a start-up világ számára jó hírnek nevezte, hogy az Innovációs Alap a tervek szerint januártól a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerül, mivel ez is segíti a most meghirdetett start-up program megvalósulását. Cséfalvay Zoltán szerint ez garancia arra, hogy mindazt, ami megfogalmazódik a start-up világ megerősítését célzó Runway Budapest 2.0.2.0 program keretében, a kormány forrásokkal is jobban tudja segíteni.”

Forrás:
Budapest start-up fővárosi terveit ismertette Londonban Cséfalvay Zoltán; Nemzetgazdasági Minisztérium; 2013. november 15.