Skip to main content
közigazgatás: magyar

Célunk, hogy közelebb hozzuk az közigazgatást az emberekhez

Szerző: 2013. november 26.No Comments

„A hatékonyan működő közigazgatás az egyének, közösségek és vállalkozások igényeit a közjó érdekében a legmegfelelőbb módon szolgálja – mondta Biró Marcell államtitkár az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program Jó állam partnerségi rendezvényén.

Az államtitkár kiemelte, hogy az állam feladata megteremteni azt értékteremtő munka feltételeit, mely összhangban van az Európai Unió céljaival is. Ezért egy olyan fejlesztési modellt kell létrehozni, ahol többek között cél az átfogó nemzeti együttműködés, a demográfiai trendek megfordítása, a közösségi- és magán erőforrások megfelelő felhasználása. Ennek megvalósításához azonban hatékonyan működő nemzeti közigazgatásra van szükség- fogalmazott Biró Marcell. Kiemelte, hogy a Magyary Program is megfogalmazza, hogy a Jó Állam létrejöttéhez az állam és a közigazgatás aktív szerepvállalása szükséges.

Az államtitkár elmondta, hogy a korábbi Magyary Programok megvalósításával sikerült konszolidálni a közigazgatás szervezetének, eljárásainak, személyzetének és feladatainak rendszerét. A továbblépést az jelenti, hogy közelebb hozzuk az közigazgatást az emberekhez, vagyis olyan rendszert hozunk létre, amiben bíznak az állampolgárok. Éppen ezért az új Magyary Program a társadalmi bizalom helyreállítására törekszik az állami, kormányzati intézményekkel szemben- foglalta össze Biró Marcell a következő hét éves ciklusra szóló terveit.”

Forrás:
Célunk, hogy közelebb hozzuk az közigazgatást az emberekhez; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. november 26.