A Magyar Telekom hitelt vesz fel szélessávú hálózatfejlesztési projektjeinek finanszírozására

„A Magyar Telekom hosszú lejáratú finanszírozási megállapodást írt alá pénteken Budapesten az Európai Beruházási Bankkal (EIB) a jövőbeni vezetékes és mobil szélessávú hálózatfejlesztési projektjeinek finanszírozására – közölte a társaság az MTI-vel.

Magyar Telekom a 200 millió euró (közel 60 milliárd forint) értékű hitelt a Deutsche Telekom AG-n, mint pénzügyi közvetítőn keresztül veszi fel az EIB-től. A hitel forintban denominált futamideje 5 év.

A hitelből finanszírozott hálózatfejlesztési projekteket a társaság a 2014-2016 közötti hároméves időszakban valósítja meg.

Erősödik a lefedettség
A szerződést Christopher Mattheisen vezérigazgató és Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes, illetve az EIB részéről Baranyay László alelnök írta alá.

A közlemény idézi Christopher Mattheisent, aki elmondta: “a következő években megvalósuló hálózatfejlesztéseink elősegítik a vezetékes és mobil szolgáltatások konvergenciáját, és lehetővé teszik az adat- és multimédia szolgáltatások iránti gyorsan növekvő piaci igények kielégítését.”

Baranyay László az aláíráskor a közlemény szerint úgy nyilatkozott: “az EIB hitele elősegíti, hogy jelentősen emelkedjen a magyar lakosság nagy sebességű vezetékes és mobil szélessávú lefedettsége. A korszerű és nagysebességű távközlési szolgáltatások elérhetősége létfontosságú a magyar gazdaság fejlődése és az ország lehetőségeinek kihasználása szempontjából, különösen a vidéki térségekben.”

Mindent a felhasználókért
A projektek keretében a Telekom bővíti vezetékes és mobil szélessávú infrastruktúrájának elérhetőségét és növeli a hálózatok kapacitását. Emellett fejleszti az érintett informatikai rendszereket is, hogy ezek meg tudjanak majd birkózni a felhasználók számának emelkedése és a 4G-képes okos eszközök gyors terjedése nyomán a következő években várható adatforgalom-növekedéssel.”

Forrás:
A Magyar Telekom komoly összeget pumpál a szélessávba; Tőzsdefórum/MTI; 2013. december 13.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, távközlés
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.