Skip to main content
gazdaságtávközlés

Beszippanthatja a posta az MPVI Mobilt

Szerző: 2013. december 22.No Comments

„Az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosai leszállítják a cég alaptőkéjét és átalakítják tulajdonosi szerkezetét, hogy a trsaság beolvadhasson a Magyar Posta Zrt.-be.

Az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosai, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., az MFB Invest Zrt. valamint a Magyar Posta Zrt., megkezdték azt az átalakítási folyamatot, amelynek végén a társaság beolvad a Magyar Posta Zrt.-be, áll az NFM közleményében.

Az átalakítás egyik első lépéseként a 45 százalékos tulajdoni hányaddal bíró MVM közgyűlése 2013. december 17-én jóváhagyta, hogy az MPVI Mobil alaptőkéjét a korábbi 14,6 milliárd forintról 1,4 milliárd forintra szállítsa le és a társaságban lévő részesedését eladja a Magyar Postának. Az MPVI december 19-i közgyűlésén a tulajdonosok döntésével összhangban elfogadták az alaptőke leszállítását, döntöttek az igazgatóság megszüntetéséről és a felügyelőbizottsági tagok számának csökkentéséről.

A költségek további csökkentése és a működés átalakítása 2013 decemberére tették lehetővé azokat a lépéseket, amelyek során az MPVI tulajdonosi struktúrája módosulhatott és a beolvadási folyamat megkezdődhetett.”

Forrás:
Beszippanthatja a posta az MPVI Mobilt; Világgazdaság Online; 2013. december 22.