Területi államigazgatás Magyarországon

„A kötet a magyar közigazgatás államigazgatási alrendszerének területi szerveiről, az ún. dekoncentrált államigazgatási szervekről szól. A szerző e szervcsoport sajátos fejlődését, valamint az emögött meghúzódó okokat és következményeket vizsgálja. Bár az elmúlt években a magyar államigazgatás területi szintje jelentősen átalakult, a kérdéskör aktualitását nem csupán ez adja, hanem az is, hogy a terület fejlődését már a rendszerváltás óta folyamatos reformsorozat kíséri…A könyv mélyreható tudományos igénnyel tárja fel azt a témakört, amelynek bemutatására és értékelésére vállalkozik. Nagyon széles jogszabályi és szakirodalmi bázisra támaszkodik, így a különböző tudományos álláspontok megismerésére és összevetésére is lehetőségünk nyílik. Ezen kívül a munka feladatának tekinti az önálló álláspont kialakítását, javaslatok megfogalmazását is. Nyelvezete tudományos, ugyanakkor jól érthető és követhető, szerkezete átlátható, felépítése logikus. A könyv mondanivalóját többek között a szerző által készített vagy aktualizált ábrák és táblázatok támasztják alá. Mindez alkalmassá teszi a kötetet arra, hogy a szak- mai közönség számára is rendkívül értékes legyen, ugyanakkor érdeklődő olvasók, egyetemi hallgatók is haszonnal forgathassák.”

Forrás:
Területi államigazgatás Magyarországon; Barta Attila; Gondolat Kiadó, 324 oldal, 3480.- Ft, ISBN:978 963 693 498 9; 2013
A szerzőhöz lásd még korábbi cikkeinket:
Papp Olga: Területi álomigazgatás…? Recenzió Barta Attila Területi államigazgatás Magyarországon című könyvéről (Recenzió a könyvről)
A területi államigazgatási szervek jogállása és azok változásai Magyarországon
A dekoncentrált államigazgatási szervek térstruktúrájának változása 1990 után

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar, szakirodalom
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Területi államigazgatás Magyarországon

  1. Visszajelzés: Barta Attila: A területi államigazgatás Magyarországon (recenzió) | eGov Hírlevél

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.