Zalaegerszeg több mint egymilliárd forint kormányzati támogatást kap

„Mintegy 1,3 milliárd forint, szabadon felhasználható kormányzati támogatást kapott az elmúlt évek rentábilis gazdálkodásának köszönhetően Zalaegerszeg városa – jelentette be Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselő csütörtökön Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón. A képviselő úgy fogalmazott: a város ‘jutalmat kapott’ azért, mert nem adósodott el.

Vigh László kiemelte, hogy a zalai megyeszékhely a következő évben is rentábilisan tud gazdálkodni, biztosítottak a város működéséhez szükséges feltételek és mindenre jut majd pénz. A támogatási összeget az egészségügyi, közlekedési, oktatási, kulturális intézmények működtetésére használják fel. Hozzátette: a város biztonságos gazdálkodása az egész megye működését érinti, pozitívumot jelent az ott élők számára.

Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere közölte, az 1,3 milliárd forinttal olyan mértékű támogatást kapott a város, amely lehetővé teszi, hogy nyugodt körülmények között, pénzügyi nehézségek nélkül tervezzék meg a következő év költségvetését.

Elmondta, az összeg nagyobb részét az intézményrendszerek működtetésére, kisebb hányadát pedig fejlesztésekre fordítják. Példaként említette, hogy a színházak esetében – kőszínház, bábszínház – a megyei támogatások kiesése miatt 60 millió forintos hiány keletkezett, amelynek ily módon már megvan a fedezete, ki tudják fizetni a tartozásokat, valamint a következő évben jelentkező költségeket.

A polgármester kiemelte, a kormányzati ígéret szerint mindazok az önkormányzatok, amelyek nem adósodtak el, bizonyos döntéseknél elsőbbséget élveznek. Emlékeztetett arra, hogy a pályázatok elbírálása során belvárosi rekonstrukcióra, szociális városrehabilitációra, világításkorszerűsítésre jelentős összegeket nyert el a város, és hasonló eredményekre számítanak az elbírálás alatt lévő – például az ökováros programhoz is illeszkedő intézmények takarékos energiafelhasználást célzó – pályázatok esetében is.”

Forrás:
Zalaegerszeg több mint egymilliárd forint kormányzati támogatást kap; OrientPress; 2013. december 19.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.