Törölték a KIM által kifogásolt, pedofil tartalmú honlapot

„Törölték azt a fiatalkorú magyar lányok fotóival vélhetően visszaélő honlapot, amely miatt vizsgálatot kezdeményezett a hatóságoknál a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a tárca ettől függetlenül az Országos Rendőr-főkapitánysághoz fordul.

Az MTI megkeresésére a tárca közölte, tudomásuk van arról, hogy a weboldal már nem elérhető, ettől függetlenül levélben fordultak az Országos Rendőr-főkapitánysághoz, és annak kivizsgálását kérik, hogy történt-e bűncselekmény, és ha igen, a büntetőeljárás megindítását kérik.

Balatoni Mónika, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján közölte, a két napja a gyerekeket érő iskolai és internetes zaklatás visszaszorítása érdekében indult, Az internet nem felejt elnevezésű program készítői olyan weboldalt találtak a világhálón, amelyen csak fiatalkorú magyar lányok valamilyen közösségi oldalon közzétett és onnan lementett fényképei találhatók.

Az államtitkár által szerdán megnevezett honlapon közzétett képek – szavai szerint – erősen szexuális tartalmúak. Az érintettek teljes nevét, életkorát, valamint közösségi profiljának közvetlen elérhetőségét is közzétették. A szexuális tartalmú képeket feltételezhetően az érintettek tudta nélkül, gyakorlatilag ellopták az említett oldal szerkesztői, vagy a lányok fotóit az oldal felhívására küldték be. Az említett oldalon több 14 évesnél fiatalabb lány fotóját is közzétették.

Balatoni Mónika közölte, személyes adattal visszaélés, ha olyan adatokat tesznek mindenki által hozzáférhetővé, amelyeket eredetileg csak az érintett által engedélyezett ismerős kör érhetett el. Szerdai sajtótájékoztatón az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy ha valaki ehhez hasonló weboldalt talál, akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Internet Hotline oldalán tehet – akár névtelenül is – bejelentést.”

Forrás:
Törölték a KIM által kifogásolt, pedofil tartalmú honlapot; Híradó/MTI; 2014. január 16.
Hatósági vizsgálatot kezdeményez egy pedofil tartalmú honlap miatt a KIM; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2014. január 15.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.