Skip to main content
gazdaság

Obama kiemelt szere­pet szán az IT-iparnak

Szerző: 2014. február 3.No Comments

„Barack Obama ötödik alkalommal mondta el a nemzet helyzetével kapcsolatos beszédét, amelyben ezúttal kiemelt helyet kapott az IT-ágazat.

Az amerikai elnök azt javasolta, hogy idén összesen hat új hi-tech centrumot hozzon létre az Amerikai Egyesült Államok, hogy így segítse elő a helyi gyártást. „Több mint egy évtized óta először jelentették ki világszerte gazdasági vezetők, hogy nem Kína a világ első számú befektetési helye, hanem Amerika” – mondta az elnök. Együttműködésre szólította fel a kongresszust az adórendszer olyan kiskapuinak bezárása érdekében, amelyek a termelés külföldre telepítését ösztönzik, és kérte, hogy csökkentsék az Amerikában munkahelyeket teremtő vállalkozások terheit.

A 2014-es esztendőt a cselekvés évének nevező politikus közölte: az USA-nak most van esélye arra, hogy megelőzzön más nemzeteket a legmodernebb munkahelyek kapcsán. Két ipari park már működik, az egyik az Észak-Karolinában lévő Raleigh, a másik az Ohio állambeli Youngstown városában. Ezek a létesítmények összekötik a cégeket és az egyetemi kutatásokat, mindez pedig segíthet az Amerikai Egyesült Államoknak abban, hogy vezető pozícióba kerülhessen a jövőbeli technológiák területén. Sürgette a kutatás-fejlesztés szövetségi finanszírozásának növelését és a szabadalmaztatás reformját…”

Forrás:
Obama kiemelt szere­pet szán az IT-iparnak; Berta Sándor; SG.hu; 2013. január 31.