Skip to main content
közigazgatás: magyar

19 millióból fejleszti közigazgatási kapcsolatait Debrecen

Szerző: 2014. február 10.No Comments

„19,4 milliós összegű európai uniós támogatást nyert Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata az ÁROP-1.A.6-2013 – „Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A támogatásból az önkormányzat és konzorciumi partnerei – a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete és a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület – az önkormányzat és a civil szektor már meglévő együttműködéseit, valamint új együttműködések kialakítását segítő programokat valósít meg ÁROP-1.A.6-2013-2013-0014 „Dialógus – Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése Debrecenben” címmel.

A programok eredményeként a már működő partnerségek fejlődnek, hatékonyabb információáramlás indul el a szektorok között, a szakterületi ágazati együttműködések tovább erősödnek. Kidolgozott cselekvési tervek, helyzetelemzések és tanulmányok születnek, partnerségi hálózat jön létre, szakterületi szintű (ágazati, ágazatközi) konzultációk, műhelymunkák valósulnak meg, a szektorok képviselői képzésben vesznek részt.

Az elnyert uniós támogatás lehetőséget nyújt konferenciák, műhelymunkák megvalósítására, a civil szektor jelenlegi helyzetét feltérképező tanulmány készítésére, civil szervezetek adatbázisának elkészítésére, a kulturális, ifjúsági szociális, valamint a kábítószerügyi kérdésekkel foglalkozó szervezetek szakmai munkájának összehangolására, együttműködések megerősítésére, új együttműködések kialakítására.”

Forrás:
19 millióból fejleszti közigazgatási kapcsolatait Debrecen; OrientPress; 2014. február 3.
ÁROP-1.A.6-2013 Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése; Széchenyi 2020