Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarterületfejlesztés

A kistérség fejlesztési lehetőségeit foglalták össze

Szerző: 2014. február 10.No Comments

„ Jászapátin a Széchenyi Programiroda szervezésében tartottak konferenciát minap. A tanácskozáson a jászsági területfejlesztés, gazdaságfejlesztés, vidékfejlesztés lehetőségeit tekintették át a 2014 – 2020-as uniós tervezési időszakban.

Pócs János, országgyűlési képviselő az elmúlt időszak hangsúlyosan a 2010 – 2013 között felhasznált támogatások hasznosságáról szólt bevezetőjében. Pócs János kiemelte, hogy a kistérségbe 2010-től összességében 94,7 milliárd forint támogatás érkezett, amely a vállalkozásfejlesztés, az oktatás, az egészségügy, a településfejlesztés, a turisztika, a közlekedés fejlesztését szolgálta.

Lakatos István a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzata, Térségfejlesztési és Külügyi Iroda osztályvezetője pedig a gazdaságfejlesztés lehetséges térségi irányait mutatta be a 2014 – 2020-as időszakra vonatkozóan. A vidékfejlesztés és az agrár-környezetvédelem témájáról a Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet részéről beszélt, dr. Balla Tibor igazgató, valamint Székely László megyei fő-falugazdász pedig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepéről tartott előadást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei Igazgatósága képviseletében.”

Forrás:
A kistérség fejlesztési lehetőségeit foglalták össze; szoljon.hu; 2014. február 7.