Skip to main content
közigazgatás: magyar

Megnyílt a Vecsési Kormányablak

Szerző: 2014. február 10.No Comments

„Ma délelőtt 9 órakor megnyitották a Vecsési Kormányablakot a Market Centrál területén. Az ügyintézésre hétfőtől 8.00 és 20.00 óra között összesen kilenc munkaállomáson nyílik lehetőség.

Az országos kormányablak hálózat bővítésének újabb állomását Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára adta át. Az eseményen részt vett többek között Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Szlahó Csaba polgármester, valamint Azari Zsuzsanna, a Vecsési Járási Hivatal vezetője is.

A kormányablak 130 négyzetméteres helyisége a bevásárlóközpontban kapott helyet, így várhatóan jól megközelíthető lesz a Vecsési Járási Hivatalhoz tartozó településekről is. A Vecsési Járás illetékességéhez tartozik városunkon kívül Üllő, Ecser és Maglód. A polgárok számára mostantól egy helyen mintegy 2500 ügytípus elintézésére nyílik lehetőség, akár előzetes időpontfoglalás nélkül. A helyiségben létrehoztak egy játszósarkot, ezzel is megkönnyítve a gyermekekkel érkezők várakozását.

A kormányablak helyiségének kialakítása a Market Centralban összesen 30 millió forintba került. A bérleti- és biztosítási díja Vecsés Város Önkormányzatának költségvetését terheli, ami éves szinten közel 2 millió forint kiadást jelent. A kormányablak fenntartásának egyéb költségeit a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal fedezi.”

————

„…A polgármesteri hivatal épületében lévő okmányiroda továbbra is a régi megszokott rend szerint működik tovább.

Ügyintézés a kormányablakban
A járási hivatalok 2013. január 1-jével kezdték meg működésüket, A változtatással a korábbi jegyzői hatáskörök egy része átkerült az államhoz, így az államigazgatási feladatokat már az állam szervezetrendszerében hajtják végre.

A járási államigazgatási rendszer létrehozásának keretében kialakul az ügyfélszolgálati irodák országos hálózata, amely az állampolgárok számára tartalomban és színvonalban is magas szintű szolgáltatást biztosít. A Járási Kormányablakok garanciát nyújtanak arra, hogy az államigazgatási szervezetrendszer egységes keretek között, ügyfélközpontúan, hatékonyan és magas színvonalon működjön.

Egységes arculattal, kedvező nyitva tartással működnek majd a 2014-ben megnyíló kormányablakok szerte az országban. 2014-ben minden állampolgár számára a hét öt napján reggel nyolctól este nyolc óráig elérhető lesz az ügyintézés a kormányablakokban.”

Forrás:
Megnyílt a Vecsési Kormányablak; Vecsés Város Önkormányzata; 2013. február 7.
Átadták a vecsési kormányablakot; Vecsés Hírek; 2014. február 7.