Az új mentésirányítási rendszer áttörést jelent a mentőszolgálatnál

„Áttörésként értékelte az Országos Mentőszolgálat új mentésirányítási rendszerét az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Az Országos Mentőszolgálat munkája célzottabb, hatékonyabb lehet az új informatikai rendszernek köszönhetően. Nagyban javul majd a mentés színvonala az országban – mondta Szócska Miklós az európai uniós forrásból megvalósuló új rendszer bemutató sajtótájékoztatóján. Közölte: jelenleg a szoftvereket telepítik, a rendszer betanítása zajlik.

Az egészségügyért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy 2007 óta a 2010-es kormányváltásig nem történt mentőgépkocsi-beszerzés, az elmúlt három évben azonban 120 mentőgépkocsit helyeztek üzembe. Hozzátette, a kedden a mentőszolgálat Markó utcai telephelyén bemutatott öt mentőautó annak a kétszáznak az “előfutára”, amelyet szintén ezen uniós program keretében vásárolnak, szerelnek fel és helyeznek üzembe.

Szócska Miklós elmondta, ez az öt autó már el van látva azzal a fedélzeti alkalmazással, amely az új mentésirányítási rendszerhez kapcsolódik. Az államtitkár felidézte, hogy a több elemből álló uniós projekt a fentieken kívül hatvan mentőállomás felújítását, korszerűsítését és 22 újnak az építését tartalmazza.

Burány Béla, az OMSZ megbízott főigazgatója úgy fogalmazott, hogy az új informatikai rendszer “evolúciós ugrást” jelent, ez a fejlesztés a mentőszolgálat legnagyobb lehetősége. A teljes rendszert május 26-áig kell kiépíteni.”

Forrás:
Az új mentésirányítási rendszer áttörést jelent a mentőszolgálatnál; Emberi Erőforrások Minisztériuma; 2014. február 11.

A bejegyzés kategóriája: egészségügy, közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.