Skip to main content
közigazgatás: magyar

Már jelentkezhetnek a jól gazdálkodó önkormányzatok fejlesztési támogatásra

Szerző: 2014. február 21.No Comments

„Március 6-áig jelentkezhetnek fejlesztési támogatásra azok az önkormányzatok, amelyek jó gazdálkodásuk következtében kimaradtak az állami adósságátvállalásból – mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Az államtitkár jelezte: az adósságkonszolidációban nem részesült települések idén 12,5 milliárd forint összértékű fejlesztési forrást kapnak, a támogatásokról március 24-éig a belügyminiszter dönt. A fejlesztési pénzeket egyebek mellett a település belterületén lévő út, híd vagy járda, valamint vízrendezési és csapadékelvezetési rendszerek építésére, felújítására, településrendezési terv készítésére, egyes önkormányzati épületek fejlesztésére, energetikai korszerűsítésére kérhetik az önkormányzatok.

A támogatási kérelmeket a csütörtökön hatályba lépett belügyminiszteri rendelet alapján március 6-áig elektronikusan adhatják be az önkormányzatok, március 7-éig pedig a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatóságaira postai úton is meg kell küldeniük – mondta Tállai András. Ismertette azt is, hogy a támogatás mértékénél a lakosságszám alapján osztották kategóriákra a településeket, egy 100 lakosúnál kisebb település például másfél millió forint, míg egy 10 ezer lakosúnál nagyobb város 200 millió forintnyi fejlesztési forrásban részesülhet.

Az államtitkár azt is felidézte: a kormány február eleji döntése nyomán négy év alatt 50 milliárd forintban részesíti az állam az adósságkonszolidációból kimaradt, vagyis jól gazdálkodó önkormányzatokat.”

Forrás:
Már jelentkezhetnek a jól gazdálkodó önkormányzatok fejlesztési támogatásra; Belügyminisztérium; 2014. február 20.