Skip to main content
közigazgatás: magyar

A közigazgatás átalakulását mutatták be

Szerző: 2014. február 22.No Comments

„ Az állam versenyképessé tételéhez a hatékony közigazgatás kialakításán át vezet az út, fogalmazott dr. Kállai Mária kormánymegbízott csütörtök este a szolnoki Hozam Klubban megtartott Jó úton a közigazgatás című előadásában.

Ennek feltételei a költségtakarékos működés, az ingatlanokkal való hatékony gazdálkodás, az ügyfélbarát szemlélet kialakítása, a kultúraváltás, továbbá a nemzedéki megújulás, vagyis életpálya biztosítása a közigazgatásban dolgozó fiatalok számára.

Megyénkben 9 járási hivatal, 15 kirendeltség működik és 54 településen ügysegédek dolgoznak. Az ügyfélbarát ügyintézést vizsgáló felmérés szerint megyénkben az ügyfelek elégedettsége 98 százalékos. Év végén köszönthették a megyei kormányablak ötvenezredik ügyfelét.
A rendezvényen szóba került a települések adósságának átvállalása, a partnerkapcsolatok erősítése a civil szférában is, továbbá az új típusú kormányablakok idei átadása, mely tovább könnyíti az ügyintézést folyamatát.

A kormánymegbízott asszony a tizenöt szakigazgatási szerv munkáját is bemutatta, kiemelve legfontosabb feladatkörüket és eredményeiket, de vázolta a kormányhivatal idei feladatait is.”

Forrás:
A közigazgatás átalakulását mutatták be; szoljon.hu; 2014. február 20.