Skip to main content
közigazgatás: magyar

Megalakult a MANORKA projekt Járási Munkacsoportja

Szerző: 2014. február 26.No Comments

„Megalakult a MaNorKa projekt („Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” című projekt, a magyar-norvég kapcsolatok rövidítése) járási és önkormányzati hivatalok együttműködésével foglalkozó Munkacsoport, melynek 12 tagját 7 szervezet delegálta – tudatta a TÖOSZ.

A Munkacsoport feladata, hogy norvég partnerekkel és a hazai széleskörű partnerséggel együttműködve először is levezényeljék a 19 megyei rendezvényt, ahol a problémák feltárása lesz a fő cél. Közben kétnapos tréninganyagot dolgoznak ki, amit aztán 100 járásban végre is hajtanak, a járási hivatalok és az önkormányzatok vezetői és munkatársai részvételével. A trénerek a kormányhivatalok munkatársai és gyakorló önkormányzati szakemberek köréből kerülnek majd kiválasztásra. Az év első felében elkezdődik a szakembereket toborozása a partnerek közreműködésével.

A Munkacsoport tagjainak száma: 12 fő. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) mint a Munkacsoport vezetője 5 főt, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2 főt, a Belügyminisztérium 2 főt, a Magyar Faluszövetség, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 1-1 főt delegálnak a járási munkacsoportba. A Munkacsoport elnöke Fehér József, az MKKSZ kijelölt szakértője, a Munkacsoport alelnöke Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára. A Járási Munkacsoport titkári feladatait a TÖOSZ titkárság kijelölt munkatársa, Steiner Erika főtitkár helyettes látja el.

Az alakuló ülésen előadást tartott Virág Rudolf miniszteri biztos a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviseletében és Barabás Zoltán főosztályvezető-helyettes a Belügyminisztérium képviseletében.

A jelenlevő TÖOSZ, KÖOÉSZ és MFSZ elnökségi tagjai pedig az önkormányzatok gyakorlatai tapasztalataival egészítették ki és árnyalták a nemrégiben létrehozott új közigazgatási szint, a járások és az önkormányzatok együttműködésére vonatkozó helyzetképet.”

Forrás:
Megalakult a MANORKA projekt Járási Munkacsoportja; OrientPress; 2014. február 22.