Skip to main content
közigazgatás: magyar

Szakmailag sikeres a közigazgatási reform

Szerző: 2014. február 26.No Comments

„Szakmailag sikeres volt a közigazgatási reform, de egy átalakítás annyit ér, amennyit az emberek éreznek belőle – mondta a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán Szekszárdon.

Navracsics Tibor a tolnai megyeszékhely új kormányablakának ünnepélyes átadásán kijelentette: ma már senki nem kérdőjelezi meg azt, hogy a közigazgatási reformra szükség volt, Magyarországon versenyképesebb, egyszerűbb, a polgárok érdekeit és szükségleteit jobban szolgáló közigazgatást dolgoztak ki.

Ha az emberek azt érzik, hogy egy sokkal áttekinthetőbb rendszerben kell boldogulniuk, az átalakítás sikeresnek mondható, a közigazgatási reform sorsát azonban ebben az értelemben még nem ítélhetjük meg – tette hozzá.
A miniszter megjegyezte: a kormányablakrendszernek új közigazgatási kultúrát kell felmutatnia, „ahol az állam a polgárok mindennapi életében is hivatkozási pont lehet”.

Deák Rita, a kormányablakok kialakításáért felelős miniszteri biztos arról számolt be, hogy a kormányzat több mint 30 milliárd forintot költ a kormányablakok, benne a személyes, telefonos és elektronikus ügyintézés feltételeinek kialakítására. Több mint hatezer embert képeztek ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem segítségével, arra pedig, hogy a 21. századi eszközök rendelkezésre álljanak, több mint 10 milliárd forintot fordítottak.

Tóth Ferenc Tolna megyei kormánymegbízott és Horváth István (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere az átadáson egyaránt arról szólt, hogy az új kormányablak a város versenyképességét erősíti. Nem mindegy, hogy az állampolgárok, a cégek milyen gyorsan tudják elintézni hivatalos ügyeiket – jegyezte meg a polgármester.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Augusz Imre utcai épületének földszintjén létrehozott új kormányablakot 11,5 millió forintos európai uniós és 30 millió forintos hazai forrásból hozták létre – közölte Tóth Ferenc. A kormánymegbízott arról is beszámolt, hogy márciusban átadják a tolnai kormányablakot, és hamarosan elkezdik kialakítani a tamásit is.”

Forrás:
Szakmailag sikeres a közigazgatási reform; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2014. február 26.