Skip to main content
közigazgatási informatika

Már tesztelik a Microsoft kormányzati felhőszolgáltatását

Szerző: 2014. március 9.No Comments

„A Microsoft megkezdte felhős szolgáltatása, az Azure kormányzati igényekre szabott verziójának (Windows Azure Government Cloud) tesztelését – írta meg az amerikai cég ügyeiben bennfentesnek számító Mary Jo Foley a ZDNet oldalán.

Ahogy az IT café is beszámolt róla tavaly nyáron, a Microsoft „Fairfax” kódnéven hozott létre egy variánst, melyet az iowai és a virginiai adatközpontokból menedzselnek megbízhatósági teszten átesett amerikai alkalmazottak, szoros együttműködésben a kormányzati szervekkel.

A teszt jelen állapotában még zártkörű, a belsős információk szerint a közeljövőben egy korlátozott nyitottságú nyilvános tesztfázis következik majd, hogy egy egyelőre még meg nem határozott időpontban élesben is futhasson a szolgáltatás.

Greg Myers, a Microsoft szövetségi kapcsolataiért felelős vezetője azt írta a hivatalos blogban március 4-én, hogy a kormányzati felhőszolgáltatás különösen védett lesz, mivel minden egyéb szolgáltatási rétegtől elszigetelik – fizikailag és logikailag egyaránt –, üzemeltetésében pedig csak olyanok vehetnek részt, akik megfelelnek az alapos nemzetbiztonsági szűrésnek.

A Microsoft már jelenleg is szolgáltat a kormányzati szférának felhős megoldásokat, de még nem mindig speciálisan rájuk szabottakat, de a kormányzati Office 365, illetve egy tárhelyszolgáltatás kialakítása után most már az Azure-nak is lesz egy különleges változata.”

Forrás:
Már tesztelik a Microsoft kormányzati felhőszolgáltatását; Dajkó Pál; IT café; 2014. március 6.