Skip to main content
gazdaság

Csomag-automatákat telepít a Magyar Posta

Szerző: 2014. március 13.No Comments

„Szeged – Csodájára járnak a környékbeliek az első megyei csomag-automatának a tarjáni Olajbányász téren.

A kisposta oldalába telepített piros-fehér-zöld szerkezet első pillantásra poggyászmegőrzőre emlékeztet. Találgatják is sokan, mi lehet, hogyan működik, és főleg: meddig marad épségben. A fém szekrénysor feliratából rögtön kiderül, hogy csomagautomata, kamera védi, és hogy a postához tartozik. A képernyőjén futó rövid rajzfilmből megtudható, hogy a nap 24 órájában csomagot lehet majd rajta keresztül feladni és átvenni.

Az érkező küldeményről a posta SMS-t küld majd, abban lesz egy kód, és azt kell beírni a gépbe, majd bankkártyával kifizetni a díját. Ha ez megvan, az automata megfelelő rekesze kinyílik, és máris kivehetjük a csomagunkat.

Ez az első ilyen automata a megyében. Egy másik is lesz Szegeden, de még nem tudni, hol. A Magyar Posta Zt. közleményében az is olvasható, hogy a szerkezetek tesztelését 10 fővárosi és 25 vidéki helyszínen kezdte el. Az a célja vele a szolgáltatónak, hogy az e-kereskedelem bővítésével a csomagküldési piac legjelentősebb szereplőjévé váljon. Ezért hozták létre a postafiókok mellett a 125 Mol Posta Pontot, ahol ugyancsak nonstop átvehetők a csomagok. A posta által kézbesített csomagok tavaly minden eddigi rekordot megdöntöttek. 10 százalékkal több küldeményt adtak postára az országban, mint egy évvel korábban: 11,5 millió darabot. Minden negyedik csomagot a posta a házhoz szállítás mellett az alternatív átvevőpontokon kézbesít.

A tesztidőszak várhatóan áprilisig tart, utána élesben lehet majd használni az Olajbányász téri automatát. ”

Forrás:
Az Olajbányász téri a megye első csomag-automatája; delmagyar.hu; 2014. március 13.