Skip to main content
közigazgatás: magyar

Konferencia a közigazgatás átalakításáról

Szerző: 2014. március 16.No Comments

„A magyarországi közigazgatás átalakítása a vármegyerendszertől napjainkig címmel rendeztek konferenciát a megyei kormányhivatalban pénteken.

Dr. Virág Rudolf, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa a területi közigazgatás magyarországi reformjáról tartott előadást, Erdős Norbert megyei kormánymegbízott a hatékony nemzeti közigazgatás Békés megyei megvalósításáról, a megyei kormányhivatal jó gyakorlatairól beszélt. Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a közigazgatási átalakítások egyházra gyakorolt hatásait elemezte, dr. Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár igazgatója Békés megye főispánjait vette sorra. Dr. Szatmári Imre történész, régész az 1848 márciusi Békés megyei eseményekre tért ki.

Erdős Norbert és dr. Kiss-Rigó László ezt követően leleplezte, felavatta a Békés megye 1213-1950. közötti főispánjainak, ispánjainak nevét feltüntető márványtáblát.

Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak, az év főosztályvezetőjének az informatikus Farkas Zsoltot, az év szakigazgatási szerv vezetőjének Roszkos Zoltán növény- és talajvédelmi igazgatót, az év járási hivatalvezetőjének a szeghalmi Détárné Molnár Andreát választották.”

Forrás:
Konferencia a közigazgatás átalakításáról; beol.hu; 2014. március 16.