Skip to main content
közigazgatási informatika

Kátyúűző online felületet indít Kaposvár

Szerző: 2014. március 23.No Comments

„Hétfő reggel nyolc órától, a város honlapjáról lesz elérhető a Kaposvári Kátyúűző online kátyúbejelentő felület. A program indításáról pénteken tartott sajtótájékoztatót Szita Károly. A polgármester elmondta: indul ugyan a Bereck Sándor II. út- és járdafelújító program is, ám ez teljes egészében nem tudja eltüntetni a tél végi állapotokat a város útjain.

– Ezért kérjük a kaposváriakat – mondta Szita Károly –, segítsenek feltárni, hol vannak úthibák a város 230 kilométeres úthálózatán. Erre létre hoztunk egy online felületet, amelyen bejelenthetik, merre van kátyú a városban. S a bejelentéstől számított három munkanapon belül elkezdik az úthibák kijavítását a szakemberek. Egy állapotfelmérés már volt a városban a hónap elején, akkor 1244 kátyút találtak, ennek felét már ki is javították.

Kátyút eddig is jelenthettek be a kaposváriak, csak nem tudták nyomon követni egymás bejelentéseit, illetve azok sorsát. Az új online felületen viszont külön oszlopban szerepelnek a már bejelentett úthibák, azok, amelyeket már intéznek, illetve amelyeket már kijavítottak. A bejelentett kátyúkhoz fotókat is lehet feltölteni, lehetőleg olyat, ami alapján beazonosítható a pontos helyszín. Ezen kívül jelezni lehet, mennyire súlyos úthibáról van szó.”

Forrás:
Kátyúűző online felületet indít Kaposvár; sonline.hu; 2014. március 21.