Skip to main content
közigazgatás: magyar

Istállóból három munkaállomásos kormányablak

Szerző: 2014. március 28.No Comments

„Az állam gondoskodó és érzékeny az állampolgárok problémáira – mondta el Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a három munkaállomással megnyíló Jászárokszállási Kormányablak átadó ünnepségén. Hozzátette: az ügyintézési pontok mérföldkövei a közigazgatás reformjának, de a távlati cél, hogy a társadalom fejlesztéséért kitartó, toleráns és empatikus munkát végezzenek bennük a jövőben.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az államigazgatás és az önkormányzatiság kéz a kézben jár és a helyi közösség érdekét szolgálja, valamint támogatja a Jászság gazdasági fejlesztését és növeli a térség versenyképességét is – emelte ki beszédében Kállai Mária kormánymegbízott. Elmondta: az államigazgatás átalakításának két legfontosabb pillére, az ügyintéző, aki dolgozik a rendszerben, valamint a lakosokat kiszolgáló informatikai rendszer.

A régebben még egészen más igényeket kiszolgáló épület (korábban istálló volt) mára megújulva, három munkaállomással szolgálja a város és a környék falvainak lakosságát – ismertette. Az agglomerációban élőknek ezentúl nem kell Jászberényig vagy Szolnokig utazniuk ahhoz, hogy hivatali ügyeiket elintézzék. Az így megspórolt idő a közigazgatási reform egyik legnagyobb érdeme – szögezte le a kormánymegbízott.

A közigazgatás reformjával ügyintéző és állampolgár viszonyát újragondoltuk – mondta el Balatoni Monika államtitkár. Ugyan az állam maga egy megfoghatatlan egység az állampolgárok számára, ám a kormányablakokban való találkozások során kialakítható egy élő kapcsolat, bizalom. Kiemelte: A közigazgatás a jövőben kitartó, toleráns és empatikus munkát kell végezzen azért, hogy segítse a társadalom fejlesztését.

‘Soha egyetlen kormányzat ennyi energiát, befektetést és pénzt nem fordított a közigazgatás megreformálására. A bürokrácia tengerébe többé nem veszhet bele állampolgár, ez óriási lehetőség és minőségi változás’ – szögezte le Balatoni.
A közigazgatási reform örök nyomot hagy Magyarország történelmében. Mint ahogyan egy anyát elönt a büszkeség gyermeke diplomaosztó ünnepségén, úgy érez a Közigazgatási Minisztérium is a kormányablak rendszer átadása közben – zárta szavait.

Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere a megnyitón ismertette: a kormányablak átadása az elmúlt 15 év munkáját koszorúzza meg. Az évek során kialakítottak egy ipari parkot a városban, mely 4000 munkahellyel működik, és a cégek is szívesen jönnek Jászárokszállásra, mert hivatali ügyeiket kiemelt figyelemmel kezelik.

‘Az újtól való félelem mindannyiunk sajátja, de mindezt úgy kell átélnünk és közvetítenünk, hogy mindenki érezze, ez az új a régi folytatása, de egy sokkal magasabb színvonalon’ – szögezte le.

A megyében 2015-re 18 kormányablak működik majd.”

Forrás:
Istállóból három munkaállomásos kormányablak; Bokor Réka; OrientPress; 2014. március 27.