Skip to main content
gazdaságtávközlés

Fizetési szolgáltatás indít az Orange Romániában

Szerző: 2014. március 30.No Comments

„Kisebb összegeket küldhetnek az Orange Románia előfizetői egymásnak az év második felében. Az Orange Money fejlődő országokban már elindult, első európai országként Románia kapja meg a szolgáltatást.
Új, pénzügyi szolgáltatást indít Romániában az Orange piacvezető mobilszolgáltató – jelentette be a vállalat ma reggel. Az Orange Money névre keresztelt rendszer az év második felében indul, és lehetővé teszi, hogy az előfizetők közüzemi vagy mobilszámlákat fizessenek ki, vagy épp egymásnak küldjenek pénzt.

A tervek szerint az Orange Money szolgáltatáson keresztül 10 és 300 lej (mintegy 700 és 20000 forint) közötti összegek küldhetőek, a fogadó fél lehet egy másik Orange-előfizető vagy egy közüzemi szolgáltató is. A számlaszámok szerepét az előfizető mobil telefonszáma látja el, így a felhasználók egyszerűen küldözhetnek egymásnak pénzt. Készpénzes műveleteket az Orange boltjaiban lehet majd végezni, a szolgáltató kiterjedt országos hálózattal rendelkezik. Az üzleti modell szerint minden átutalás és művelet után apró jutalék illeti a szolgáltatót, ebből fedezi a rendszer működését és termel profitot az Orange Money.

Igény, az lenne rá
„Sok bank van Romániában, de ha megnézzük, hogy milyen banki szolgáltatásokat használnak a fogyasztók, akkor látjuk, hogy van egy valódi piaci rés az Orange Money számára. A szolgáltatáson keresztül két dolgot teszünk elérhetővé: kis és közepes összegek átutalása és a számlák kiegyenlítése.” A Romániára vonatkozó piaci adatok szerint a román állampolgárok mintegy 60 százaléka rendelkezik bankszámlával és ennél is jóval alacsonyabb azoknak az aránya, akik bankkártyát is használnak pénzügyi szolgáltatások igénybevételére. Ilyen tekintetben Románia viszonylag közel áll azokhoz a fejlődő országokhoz, ahol az Orange Money valamilyen formában már elindult, így kézenfekvő ötlet a szolgáltatást a szomszédos országban is meghonosítani.

„Hogy mindenki pontosan lássa, nem válunk bankká, nem szállunk versenybe a bankokkal, csupán egy olyan szolgáltatást nyújtunk, amelyet felhasználóink örömmel használhatnak” – nyilatkozta Francois Fallacher, az Orange Romania elnök-vezérigazgatója a Ziarul Financiarnak. Az Orange Money beindításához a francia tulajdonban lévő mobilszolgáltató egy helyi bankkal kötött együttműködést, e bank nevét azonban a cég egyelőre nem hozza nyilvánosságra.”

Forrás:
Fizetési szolgáltatás indít az Orange Romániában; Gálffy Csaba; HWSW.hu; 2014. március 24.