Skip to main content
gazdaságinformatika

Microsoft: Keresik az új lehetőségeket

Szerző: 2014. április 1.No Comments

„Mobilitás és felhő alapú megoldások – ezek jelentik a Microsoft új stratégiájának alapjait Satya Nadella, a társaság néhány hete kinevezett vezérigazgatója szerint.

A Microsoft elérhetővé tette irodai szoftver alkalmazásait az Apple termékeire is, így az iPhone és iPad készülékek tulajdonosai is használhatják a megoldást. Bár a különböző irodai állományok megnyitásához szükséges alkalmazás ingyenes, az azok létrehozásához, illetve szerkesztéséhez használható applikációért fizetni kell. A Microsoft vezérigazgatójának, Satya Nadella elmondása szerint kiemelt figyelmet szentelnek a jövőben a mobil platformokon való megjelenésnek.

Célkitűzésük, hogy az egyéni felhasználók mellett a szoftverfejlesztők és az informatikai szakemberek számára is teljes körű megoldásokat kínáljanak. Satya Nadella hangsúlyozta azt is, hogy a következő hetekben további bejelentésekre készülnek, így többek között a Windows-zal kapcsolatos terveikről is beszámolnak majd.

Az elmúlt években jelentős változások mentek végbe a világ legnagyobb szoftvergyártójának számító Microsoftnál, és bár még mindig meghatározó szeletet képvisel a társaság forgalmában az operációs rendszeréből és irodai megoldásaiból származó bevétel, folyamatosan keresik az új lehetőségeket is.

Többek között a játékkonzolok piacán is megjelentek az XBox-al, majd 2009-ben elindították a Bing keresőt. Komoly beruházásokat is végrehajtottak a portfólió bővítése érdekében, 2011-ben 8,5 milliárd dollárt költöttek a legnépszerűbb internetes telefonmegoldás, a Skype megvásárlására.

Az intelligens mobileszközök megjelenése és ugrásszerűen növekvő népszerűsége pedig azon túl, hogy kifejlesztették a saját mobil operációs rendszerüket arra ösztönözte a vállalatot, hogy a hardvergyártásba is beszálljon, és egy 5,4 milliárd eurós ügylet keretében megvegyék a Nokia mobiltelefon-gyártó részlegét…”

Forrás:
Microsoft: Keresik az új lehetőségeket; Világgazdaság Online; 2014. március 31.