Skip to main content
közigazgatási informatikatávközlés

A KIFÜ az EDR hálózat bővítésének minőségbiztosítója

Szerző: 2014. május 4.No Comments

„Az EKOP-2.2.7-es projekt keretében folyik az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer (EDR) bővítése.

Az EDR hálózata, amely elsősorban a készenléti szervezetek (például: rendőrség, mentő, tűzoltóság, katasztrófavédelem) számára készült, 2006 végére épült ki. Az eltelt időszak alatt a készenléti szervezetek felépítésében, működésében, bevetés-irányítási rendszereiben jelentős változások történtek, amelyeket a kommunikációt biztosító technikai rendszernek is le kell követni. Ezt a célt szolgálja az EKOP 2.2.7-es projekt, aminek a keretében, egyéb elemek mellett, frissítésre kerülnek a hálózat működtető szoftverei, lecserélésre kerül a kapcsolóközpontok egy része, új diszpécser munkaállomások kerülnek kiépítésre és újabb Tetra bázisállomások (TBS) kerülnek üzembe helyezésre.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) 2014.04.17-én lépett be a projekt megvalósítására korábban már a Pro-M Zrt. és NISZ Zrt. által megalakított konzorciumba, folyamat minőségbiztosítói szerepkörben. A KIFÜ a 268/2013 (VII. 11.) kormányrendelet alapján európai uniós vagy hazai forrásból megvalósuló projektekben projektmenedzsment és független minőségbiztosítási feladatokat láthat el, gondoskodhat a pénzügyi elszámolások szabályszerűségéről, illetve felügyelő mérnöki és egyéb, a projektek sikeres lebonyolítását támogató szakértői feladatokat láthat el. Az elmúlt években a KIFÜ közreműködésével futó projektek száma elérte a tizenötöt, összértékben a 30 milliárd forintot”

Forrás:
A KIFÜ az EDR hálózat bővítésének minőségbiztosítója; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 2014. április 30.
EDR fejlesztés – Egységes Digitális Rádiótávközlő rendszer (EDR) fejlesztése; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
EKOP-2.2.7 Az Egységes Digitális Rádiótávközlő rendszer (EDR) fejlesztése; Széchenyi 2020