Skip to main content
politikai informatika

Európai választás 2014: eredmények nyílt adatformátumban a média és bloggerek számára

Szerző: 2014. május 15.No Comments

„Május 25-én, az európai választások éjszakáján kiderül, hogy kik jutnak mandátumhoz és kik lesznek Európa döntéshozói. A választások eredményeit az Európai Parlament nyílt adatformátumban is elérhetővé teszi, hogy a sajtó munkatársai, bloggerek, online véleményformálók egy kattintással saját online felületeiken is publikálhassák őket.

Az online tartalomszolgáltatóknak így lehetőségük lesz arra, hogy saját szűrő használatával, az általuk kívánt formátumban és dizájnban tegyék közzé a 2009-es és 2014-es EP-választások eredményét, a képviselői helyek frakciók közti eloszlását, részvételi adatokat, vagy éppen a nemek megoszlását a képviselők között.

Az adatok beágyazhatók widgetként, XML-fájl formátumban [RSS-hírfolyam] vagy kizárólag a média számára a REST szoftveren keresztül.

Praktikus információk
Azok, akik az eredményeket nyílt adatformátumban szeretnék megkapni az EP webszolgálatán keresztül, erre a linkre kattintva kérhetik azt.

Annak érdekében, hogy május 25-én minden zökkenőmentes legyen, május 19-én egy próbát tart az EP webszolgálata. Azok, akik ebben is szeretnének részt venni, ide kattintva jelentkezhetnek.”

Forrás:
Európai választás 2014: eredmények nyílt adatformátumban a média és bloggerek számára; Európai Parlament; 2014. május 14.