Skip to main content
közigazgatási informatika

Szervezetfejlesztési programot zárt le a KSH

Szerző: 2014. május 28.No Comments

„Szervezetfejlesztési program fejeződött be a Központi Statisztikai Hivatalnál, a projekthez 30 millió forint támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Tóth Róbert, a KSH jogi és igazgatási főosztályvezetője, projektvezető a szervezet szerdai konferenciáján ismertette: 2013-ban kezdődött meg az a munka, amelynek célja a statisztikai hivatal két új informatikai rendszerének, az iratkezelő rendszernek és az adatkiadási rendszernek a bevezetésével párhuzamosan a belső működés hatékonyságának fejlesztése, egyszerűsítése volt. Hozzátette: a program öt területet – teljesítménymenedzsment, folyamatoptimalizálás, tudásmegosztás, minőségirányítás és változáskezelés – foglalt magában.

Barócsi Ditta, a KSH főtanácsosa előadásában kiemelte: évtizedes iratkezelési szemléletet kellett megváltoztatni a teljes szervezetben, viszonylag rövid idő alatt. Ismertetése szerint az iratkezelő rendszerrel kapcsolatos dokumentumok számára új menüpontot hoztak létre a KSH elektronikus dokumentumtárában, a DOKTÁR-adatbázis rendszerben. Új iratkezelési szabályzatot dolgoztak ki – mondta.

Tóth Róbert összegezte, hogy az intézkedések eredményeképpen elvégezték a szervezeti tudásvagyon felmérését, a minőségirányítási eszköz segítségével a szervezeti önértékelést, illetve a több mint 200 munkatárs bevonásával tartott fórumok megalapozták a tudásmegosztás rendszerét. Közölte: a KSH a teljesítmény méréséhez meghatározott 24 új indikátort, amelyek többségében negyedéves értékelésre tettek javaslatot.

Az idén májusban lezárult fejlesztéssel a KSH sikeresen teljesítette a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program szervezetfejlesztési programjában rögzített feladatait, a projekt az EU támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.”

Forrás:
Szervezetfejlesztési programot zárt le a KSH; Híradó.hu; 2014. május 28.