Skip to main content
közigazgatási informatika

Bővül az egyszámlás fizetési szolgáltatás a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál

Szerző: 2014. június 1.No Comments

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyszámlás fizetési szolgáltatását mindeddig csupán az FHB Bank biztosította vállalati ügyfelei számára, azonban 2014.05.20-ától az MKB Bank ügyfeleinek is lehetőségük nyílik arra, hogy adózással kapcsolatos különböző fizetési kötelezettségeiket akár egy összegben, internetbanki átutalással teljesítsék.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által vezetett EKOP projekt eredményeként megvalósított Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer (EFER) közreműködésével az adózó pénzforgalmi szolgáltatójánál rendelkezésére álló un. házibankján keresztül teljesítheti adófizetési kötelezettségét. Az EFER lehetőséget biztosít arra is, hogy az adózó akár egy átutalással, egy összegben teljesíthesse különböző adónemekben fennálló, korábban külön számlákra teljesített adófizetési kötelezettségét.

A szolgáltatás széleskörű kiterjesztése érdekében további házibank szolgáltatást biztosító pénzintézetekkel folynak csatlakozást előkészítő megbeszélések.

A könnyen kezelhető házibankos fizetési megoldás bevezetésének következményeként az ügyfelek utalási költségei csökkennek, az ügyintézés egyszerűsödik és a teljesen automatikus elszámolási folyamat minimalizálja a hibás utalások lehetőségét.”

Forrás:
Bővül az egyszámlás fizetési szolgáltatás a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 2014. május 27.
E-Fiz – Elektronikus fizetés megvalósítása