Skip to main content
politikai informatika

Köztéri problémát lát? Ide küldje, és megoldódhat

Szerző: 2014. június 11.No Comments

„A Járókelő.hu révén már közel ezer köztéri problémát oldottak meg Budapesten, időközben pedig Nyíregyházán is be lehet jelenteni a kátyúkat, rossz lámpákat vagy például a graffitiket. A szolgáltatás már androidos alkalmazással is rendelkezik, hamarosan pedig iPhone-okra és Windows Phone telefonokra is elérhető lesz.

Az okos városok felé tett komoly lépést Budapest, amikor a Járókelő.hu elindult, hiszen a felhasználók bejelentéseinek hála azóta közel ezer köztéri problémát oldottak meg. Már az idei Smartmobil konferencián is az egyik legérdekesebb előadásként emlegettük az alapító, Le Marietta prezentációját, aki megígérte, hogy hamarosan érkeznek a mobilos alkalmazások. Az időközben már Nyíregyházán is elindult szolgáltatás androidos appja már le is tölthető, természetesen ingyen, de az iPhone-os és Windows Phone-os verzión is dolgoznak.

Ha kátyút, rossz lámpát, graffitit, túl magas fekvőrendőrt vagy bármi más zavaró jelenséget látunk az utcán, akkor nincs más dolgunk, mit elővenni okostelefonunkat, lefotózni, a helyét megjelölni a térképen, illetve egy rövid leírást adni a problémáról. Az önkéntesekből álló diszpécserszolgálat a beérkező problémákat továbbítja az illetékes szervek kerületi képviselőjéhez, mi pedig folyamatosan nyomon követhetjük, hogy a munka melyik fázisában tart. Az alkalmazás térképén természetesen az összes bejelentett és még meg nem oldott problémát látjuk, így előre felkészülhetünk az általunk gyakran használt útvonalak hibáira.”

Forrás:
Köztéri problémát lát? Ide küldje, és megoldódhat; HVG.hu; 2014. június 11.