Mobilos jegyvásárlással könnyíti meg az utasok életét a Volán

„Megújult a Volánbusz Zrt. online jegyvásárlási rendszere, mely érinti a belföldi és a nemzetközi járatokat is, a korszerűsítésnek köszönhetően a belföldi járatokra elegendő akár mobileszközön felmutatni az elővételben megvásárolt menetjegyet – derül ki a Volánbusz Zrt. közleményéből.

A társaság az internetes vásárlási szokásokat követve megújította a belföldi és a nemzetközi online menetjegy értékesítési felületeit. Az átalakítás a modernizálás jegyében történt: még inkább felhasználóbarát szerkezet, reszponzív – mobil eszközökre optimalizált – design jellemzi a korszerűsített oldalakat.

Mostantól az utasok a menetjegyek meglétét, nyomtatott jegy nélkül, a vásárlás során használt mobil eszközökre mentett elektronikus menetjegyek felmutatásával is igazolni tudják. Fontos azonban, hogy az utasoknál lévő mobileszközön tárolt menetjegynek az utazás időtartalma alatt is bemutathatónak kell lennie hisz az esetleges ellenőrzésekkor fel kell tudni mutatni – a nyomtatott jegyhez hasonlóan- az ellenőröknek.

A szolgáltatás színvonalát javító és környezetkímélő modern újításhoz folyamatosan csatlakoznak a társ Volán járatok is. A Volánbusz Zrt. rendszeréhez eddig a Bakony Volán, a Somló Volán és a Zala Volán csatlakozott.

A belföldi értékesítésben fontos változás továbbá, hogy a vásárlók mostantól a menetrendek pontos ismerete nélkül is könnyedén ki tudják választani a kívánt viszonylatot, hiszen az induló és érkező települések megadását követően a rendszer már csak azokat megállóhelyeket kínálja fel választásra, melyek között – az online értékesítési rendszerben beállított korlátozások mellett – van elérhető járat. A fejlesztéstől a társaság a meghiúsult vásárlási kísérletek nagymértékű csökkenését és az online elővétel bővülését várja.

Az új belföldi értékesítési felület bevezetésével egy időben a VOLÁNBUSZ belföldi személyszállításában bevezetésre került az elektronikus számlázás is, így a vásárlási folyamat során megadott számlázási adatok alapján a vevő e-mail címére automatikusan kiküldésre kerül a teljes árú menetjegy(ek)ről szóló elektronikus számla is – derül ki a társaság közleményéből”

Forrás:
Mobilos jegyvásárlással könnyíti meg az utasok életét a Volán; Világgazdaság Online; 2014. június 16.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.