Skip to main content
gazdaságközigazgatási informatika

Fogyasztóvédelem a zsebben: új okostelefon-alkalmazás a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól

Szerző: 2014. június 20.No Comments

„A mindennapok során számos alkalommal előfordul, hogy vitás kérdésekben azonnali válaszokra lenne szükség. Ebben segít az NFH új, ingyenesen letölthető okostelefon-alkalmazása, amely a legfontosabb fogyasztóvédelmi ismeretanyagot adja a felhasználók kezébe, de lehetőséget teremt arra is, hogy vásárlásainkról és a termékhez kapcsolódó reklamációs határidőkről is nyilvántartást vezessünk.

Az NFH olyan ismeretanyagot állított össze új okostelefon-alkalmazásában, amely a mindennapok során leggyakrabban felmerülő fogyasztóvédelmi kérdésekre ad választ. Az alkalmazás segít eligazodni az áruvásárlásra, az internetes kereskedelemre, a termékkel kapcsolatos reklamációra, illetőleg az egyes szolgáltatásokra vonatkozó szabályok rendszerében, ugyanakkor lehetőséget teremt arra is, hogy az érdeklődők megtalálják azt a legrövidebb utat, amelyen keresztül kérdéseikre választ kaphatnak, illetve panaszaikat benyújthatják.

Az alkalmazás részeként lehetőség van a felhasználó által megvásárolt termékek nyilvántartására és beállítható, hogy a program figyelmeztessen a szavatossági, jótállási idő közelgő lejártára is. Az alkalmazás segítségével fényképet készíthetünk a nyugtáról, számláról, jótállási jegyről is, így gyorsan visszakereshető, hogy az adott terméket hol és mikor vásároltuk.

Az alkalmazás tartalma folyamatosan frissül, a jövőben az egyes témakörökön belül aktuális, az adott szezonhoz köthető tudnivalók is bekerülnek az applikációba. Az adatbázis jelenleg wi-fi környezetben frissül (letöltés után elsőként tehát javasolt wifi-környezetben elindítani), a hamarosan megjelenő első frissítés ugyanakkor lehetővé teszi a 3G alatti adatbázis-frissítést is.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető: Google Play Áruházban, és az App Store-ban.”

Forrás:
Fogyasztóvédelem a zsebben: új okostelefon-alkalmazás a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól; Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság; 2014. május 30.