Skip to main content
gazdaságszakirodalom

Versenyképességi tényezők és kitörési lehetőségek a magyar szolgáltató szektorban – az üzleti tanácsadás esete

Szerző: 2014. június 20.június 21st, 2014No Comments

„…Kutatásom célja a magyarországi vezetési tanácsadó piac átfogó elemzése, fogalmi keretrendszer megteremtése, a tanácsadó iparág más iparágakkal való kapcsolatának bemutatása, valamint az iparág versenyképességének elemzése, illetve kitörési pontjainak felderítése.

Kutatási kérdéseim közé tartoznak az alábbiak: versenyképesség és K+F1 kapcsolata a vezetési tanácsadás iparágban, valamint, hogy értelmezhető-e a vonósnégyes paradoxon2 a vezetési tanácsadás iparágban? Az európai paradoxon igaz-e a vezetési tanácsadás iparágra, illetve hozzájárulhat-e az iparág az európai paradoxon néven ismert jelenség megoldásához?3 Kísérletet teszek továbbá a vezetési tanácsadás iparág új tudásalkotási folyamatának megalkotására.

A disszertáció magyarországi aktualitását adja a Runway Budapest 2.0.2.0 stratégia, mely a Közép-Magyarországi régió intelligens szakosodás stratégia fő elemeként az innovációt, a startup-kat jelöli meg…”

Forrás:
Versenyképességi tényezők és kitörési lehetőségek a magyar szolgáltató szektorban – az üzleti tanácsadás esete; Vicze Gábor; Pannon Egyetem, Gazdálkodás- és szervezéstudományok Doktori Iskola; 2014. július 3. (pdf)