Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatikatársadalom

Információs Társadalom Parlamentje 2014

Szerző: 2014. június 24.No Comments

„…2014. június 26-27-án, immár negyedik alkalommal rendezi meg az Informatika a Társadalomért Egyesület az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége együttműködésével az Információs Társadalom Parlamentjét, amelynek alcíme „Magyar Digitális Ökoszisztéma”.

A rendezvény a közigazgatás, a civil társadalom és az infokommunikációs iparág legnagyobb találkozója, egyben a legmagasabb érdekképviseleti fóruma. Résztvevői aktív irányítói és formálói a magyar információs társadalomnak, és mind földrajzi, mind szakmai értelemben a legkülönbözőbb területekről érkeznek. Az ő segítségükkel igyekszünk reprezentatív gyűlésnek helyet adni, és az infokommunikáció által felvetett legfontosabb kérdésekre válaszokat találni.

Az új kor által nekünk szegezett kérdések, a jövőnket meghatározó strukturális problémák ugyanis nem tűntek el, hanem az infokommunikáció egyre növekvő szerepe miatt felerősödtek. Ezért válaszokat kell adni az állami elektronikus szolgáltatásokkal kapcsolatos növekvő elvárásokra, fordulatra van szükség az oktatásban és a digitális írástudás fejlesztésében, és ki kell használni az informatika lehetőségeit a társadalmi felzárkózás és a gazdaságfejlesztés területén is.

Az idei Információs Társadalom Parlamentje az első olyan alkalom, amikor az újraalakított kormány képviselői ismertethetik elképzeléseiket a kormányzati végrehajtás és az uniós források elosztása tekintetében.

A rendezvény helyszíne: Magyar Országház
Időpontja: 2014. június 26-27.

Az esemény a nyitóelőadásokat követően az Információs Társadalom Parlamentjének negyedik plenáris ülésével kezdődik, melynek keretében a kormányzati, iparági, szakmai döntéshozók előtt bárki megoszthatja ötletét, javaslatát, véleményét a Felsőházi terem teljes plénuma előtt, miután egy rövid pályázást követően egy független grémium előtt bizonyítja szakmai relevanciáját. A plenáris ülés alatt kormányzati tisztviselők és iparági véleményformálók is előadnak, majd délután az Országgyűlés bizottsági termeiben folytatódik a munka, ahol hat szekcióbeszélgetésben vitatják meg részletekbe menően az egyes területek képviselői a problémákat, a felmerült kérdéseket.

A második nap rendhagyó módon az Országház Vadásztermében folytatódik, ahol a hazánk versenyképességét legnagyobb mértékben befolyásoló terület, az oktatás kerül terítékre, ahol neves szakértőkkel, véleményformálókkal, kormányzati tisztviselőkkel keressük a megoldásokat, azonosítjuk az állami és nem állami feladatokat.

A konferencián nemcsak az infokommunikációért felelős döntéshozók vesznek részt, hanem az ágazati vezetők is, akiknek az informatika és a telekommunikáció nélkülözhetetlen szakmai céljaik elérése érdekében. Az Információs Társadalom Parlamentjének nagyon fontos célja, hogy az infokommunikációval foglalkozó civil szervezetek mellett azok a társadalmi szervezetek is részt vegyenek, amelyek küldetése ugyan nincs szoros összefüggésben az infokommunikációval, de céljaik, tevékenységeik kapcsolódnak a konferenciához. A rendezvényen fontos szerepet kapnak a határon túli magyarok is…”

Forrás:
Információs Társadalom Parlamentje
Program; Információs Társadalom Parlamentje
Parlamentáris infokommunikáció negyedszer; Infotér.eu; 2014. június 23.