Skip to main content
közigazgatás: magyar

Jövő januártól Kecskeméten működhet a vidékfejlesztési államtitkárság

Szerző: 2014. június 26.No Comments

„A tervek szerint 2015. január 1-jétől kezdheti meg működését Kecskeméten a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága – jelentette be a szervezet új vezetője szerdán, a XV. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumon, Kecskeméten.

A tervek szerint 2015. január 1-jétől kezdheti meg működését Kecskeméten a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága – jelentette be a szervezet új vezetője szerdán, a XV. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumon, Kecskeméten.

Kis Miklós Zsolt előadásában úgy fogalmazott: ez a döntés nemcsak jelzés értékű, hanem gyakorlati szempontból is hasznos a térség „nagyon komoly” agrárpotenciálját figyelembe véve. A Kecskeméten kialakítandó apparátusban számítanak a helyi fiatal szakemberek és értelmiség munkájára is – tette hozzá.

Rámutatott: a vidék alapja a mezőgazdaság, az agrárium alapjai pedig a kis és közepes családi gazdaságok, ezért a vidékfejlesztési államtitkárság legfontosabb feladata a következő 7 évben rendelkezésre álló uniós források hatékonyabb, egyszerűbb, átláthatóbb, a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások számára kézzelfoghatóbb felhasználása lesz.

Az államtitkár emlékeztetett: az új kormányzati struktúra kialakítása során kiemelt cél volt, hogy a vidékfejlesztés a miniszterelnökséghez kerüljön, elsősorban a fejlesztési programok és források összehangolása érdekében…”

Forrás:
Jövő januártól Kecskeméten működhet a vidékfejlesztési államtitkárság; Miniszterelnökség; 2014. június 25.