Skip to main content
gazdaságinformatika

Magyar informatikai vállalat sikere Ázsiában

Szerző: 2014. július 2.No Comments

„A „Legjobb Felhő Alapú Megoldás” díjat hozhatta haza Kuala Lumpurból a közelmúltban a Multipass Solutions. A magyar cégek közül elsőként vehették át az ázsiai pénzügyi szektor legnagyobb szakmai elismerését, amelyet a szingapúri DBS Banknál implementált megoldásáért érdemelt ki a Multipass.

A díjat az újszerű, privát felhőben történő, gyakran kézzel kitöltött, dokumentum és adatlap feldolgozási, valamint adatbeviteli megoldás kifejlesztéséért vehették át az éves The Asian Banker csúcstalálkozó keretein belül.

A májusi ázsiai siker története 2 éve kezdődött, amikor is a Primus 270 millió forintot fektetett a Multipass Solutions-be. A kapott tőkére addig és ahhoz van szükség, amíg növekedés van, mondja Sasi Péter ügyvezető, aki szerint még legalább két befektetési kör lehet előttük. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a tőkeinjekciók során ne oldódjon fel az alapítók tulajdonrésze, mert akkor elveszíthetik a termék iránti motivációjukat.

A fejlesztés kapcsán Sasi kiemeli, nem hisz az elefántcsonttoronyban elvégzett munkában, szerinte amint kész van egy minimális projekt, érdemes azonnal kivinni a piacra és ott tesztelni, mert csak így lehet előrébb jutni, és így tudtak ők is. Ahogyan fejlődni is csak a nemzetközi színtereken lehet igazán. „Mert hiába van itthon rengeteg self-made szakértő, az általuk az amerikai médiában elolvasott és onnan átadni szándékozott tudásanyag sokszor nem bizonyul elegendőnek a nemzetközi megmérettetéseken” – mondja Sasi Péter, aki korábbi tapasztalataikra hivatkozva úgy látja, a kockázati tőke kultúra és biznisz még gyerekcipőben jár Magyarországon, jelentős a lemaradásunk Nyugat-Európához képest. Szerinte a globális piac elvárásaihoz és kihívásaihoz a legjobbakkal kell felvenni a versenyt, csak velük lehet ott sikeresnek lenni. „Ezért minden pozícióba a legjobb embert kell megtalálni, így a magyarok mellett a világ több pontjáról vannak szakembereink” – teszi hozzá a májusban ázsiai banktechnológiai díjat nyert Multipass Solutions vezetője. [Világgazdaság Online]”

————————

„…Újszerű dokumentum és adatlap feldolgozási módszer, amely ötvözi az optikai karakterfelismerést, a dokumentumtípus beazonosítást, valamint az egész oldalas iratkép apró darabokra („snippet”-ekre) való felosztását a biztonságos adatbevitel elősegítésére.

A „snippet”-es adatbevitelnek köszönhetően a dokumentumok feldolgozási ideje felére csökkent, miközben a feldolgozási pontosság tovább növelhető.

A DBS Bank és a Multipass Solutions olyan újszerű, privát felhőben történő, gyakran kézzel kitöltött, dokumentum és adatlap feldolgozási, valamint adatbeviteli megoldást fejlesztett ki, amely biztosítja a folyamatos biztonságos munkát magas adatforgalom, területi széttagoltság mellett egy könnyen kezelhető, webes adatbeviteli felületen keresztül. Továbbá a megoldás bevezetésével jelentősen csökkent a feldolgozási idő, ami a produktivitás 40%-os növekedését eredményezte az implementációs folyamat első hetében, de több nyomtatvány és csekk esetében a feldolgozási idő 55% illetve 63%-os, javulást eredményezett.

További előnyök:

  • garantált adatbiztonság az adatfeldolgozás kiszervezésenek esetében is
  • bármilyen új dokumentum-típus feldolgozására gyorsan betanítható megoldás
  • integráció a megszokott munkafolyamatokkal, valamint létező vállalati rendszerekkel

A díjnyertes megoldás hozzáfér bármely ismert szkenner vagy nyomtatvány feldolgozó szoftver által generált adatokhoz, majd a feldolgozási folyamat végén az eredményeket képes közvetlenül betölteni bármelyik népszerű dokumentumkezelő, ECM vagy vállalatirányítási rendszerbe, illetve vállalati adatbázisba. Miután a szkennelt és minőségileg feljavított dokumentumok bekerülnek a rendszerbe, a dokumentum típusok automatikusan beazonosításra kerülnek a „fingerprinting” technológia segítségével. Ezt követően a szkennelt iratképet a program apró, önmagában értelmezhetetlen egységekre, úgynevezett „snippet”-ekre darabolja, így garantálva a dokumentumok adatbiztonságát. Az információ darabkák értelmezése első körben optikai karakter felismerő segítségével (OCR, ICR) történik, majd ugyanezek a darabkák több adatrögzítő munkatárshoz kerülnek. Ez a megközelítés gyorsabb adatfeldolgozást és 100%-os pontosságot garantál, mivel az automata karakterfelismerés és a kézi adatrögzítés egymás eredményeit ellenőrzi és hitelesíti. Ily módon a költségesebb műszakvezetők és minőségellenőrök szerepe, valamint száma jelentősen lecsökken, továbbá, tartalomtól függetlenül lehetőség nyílik arra, hogy a vállalatok a dokumentumok feldolgozásának manuális részét kiszervezhessék a világ bármely pontjára a céges és felhasználói adatok biztonságának kockáztatása nélkül…[IVSZ]”

Forrás:
Magyar siker Ázsiában; Világgazdaság Online; 2014. július 1.
Magyar IT cég nyerte el Ázsiában a “Legjobb Felhő Megoldás” díjat; IVSZ; 2014. május 23.