Zavarok voltak az okmányirodák informatikai rendszereiben

„Leállt az összes okmányiroda informatikai rendszere kedd reggel – erősítette meg a hvg.hu értesülését az egyik iroda és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) is. Egyelőre nem tudják, meddig tarthat a hiba kijavítása.

Leállt az okmányirodák informatikai rendszere kedden reggel – erősítették meg az egyik fővárosi okmányirodában. Az ügyfeleknek azt mondták, egyelőre semmilyen ügyet nem lehet elintézni.

Sorszámot ugyan osztottak – papíron, kézzel felírva, mert semmi sem működött –, és visszahívást is ígértek, de egyelőre nem tudni, mikor indulhat el újra az informatikai rendszer. A probléma országos, egyik okmányirodában sem működik a rendszer.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál (KEK KH) a hvg.hu kérdésére azt közölték, hogy már dolgoznak a hiba elhárításán, de ők sem tudják, mikor állhat helyre a szolgáltatás. Egyelőre azt sem tudták megmondani, mi okozta a rendszer összeomlását.

Később, kedden dél körül a KEK KH azt közölte, átmenetileg szünetel az okmányirodai ügyintézés technikai okok miatt. Hozzátették, a zavar megszüntetésén a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak, a rendszer újraindításáról és az ügyintézés megindításáról pedig azonnali tájékoztatás adnak majd…[HVG.hu]”

————————–

„Tájékoztatás a Pest Megyei Kormányhivatal okmányirodáival kapcsolatban.
Tisztelt Ügyfeleink!

Az okmányirodai szakrendszerekben technikai probléma merült fel, amelynek javítása folyamatban van…[Pest Megyei Kormányhivatal]”

————————–

„Székesfehérváron mind a Koch László utcai Okmányiroda, mind pedig a Piac téri kormányablak zavartalanul működik – tájékoztatott Dancs Norbert a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője. Sajtóinformációk szerint informatikai problémák miatt több helyen nem működnek az okmányirodák, azonban Székesfehérvár esetében ez nem teljesen igaz – mondta a hivatalvezető. A gépjármű ügyintézésben viszont Fehérváron is érezhető volt a Budapesti probléma. Az Okmányiroda és a Kormányablak kedden is, mint minden hétköznapon este nyolc óráig várja az ügyfeleket. Bármilyen változás esetén azonnali tájékoztatást ígért a Székesfehérvári Járási Hivatal.

Szenzációhajhász címekkel azt adta hírül néhány médium kedden délelőtt, hogy központi informatikai problémák miatt hazánkban nem működtek az okmányirodák. Fejér megyében az okmányirodák többsége és mindhárom kormányablak működött – tájékoztatott közleményében a Fejér Megyei Kormányhivatal.

A gépjármű-ügyintézésben viszont több órás fennakadást okozott az országos informatikai probléma a fehérvári okmányirodában és a kormányablakban. A központi informatikai rendszer hibája miatt délelőtt nem működött az ügyfélfogadás a sárbogárdi okmányirodában. Polgárdiban részben a központi informatikai problémák, részben a vihar okozta áramszünet miatt 11 órától nem tudták intézni az okmányirodai ügyeket a kormánytisztviselők, de délután fél kettőre megszűntek az informatikai, illetve áramszolgáltatási gondok. Enyingen is jelentkeztek délelőtt informatikai problémák, minthogy azonban kedden délelőtt ott nincs ügyfélfogadás, ez az ügyfeleket nem érintette, a hatósági munkát végezték az okmányirodai szakemberek.

Összességében Fejér megye kilenc járása közül hat járás területén zavartalanul működtek és működnek jelenleg – kedden délután – is az okmányirodák.

A székesfehérvári okmányiroda, valamint a dunaújvárosi, martonvásári és székesfehérvári kormányablak ma, kedden is, mint minden hétköznap, este nyolc óráig várja az ügyfeleket, a személyi okmányok ügyintézése mindenütt zavartalan. [www.szekesfehervar.hu]”

————————–

„Elhárították a szolgáltatók a technikai hibát, ezért 12 óra 40 perctől ismét zavartalanul működnek az okmányirodák – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala .

A délelőtti leállás miatt a hivatal budapesti, Visegrádi utcai személyes ügyfélszolgálata éjfélig tart nyitva, de csak azokat a szolgáltatásokat lehet igénybe venni, amelyek az üzemzavar ideje alatt nem működtek. [Híradó.hu]”

————————–

„Veszprém megye okmányirodáiban és kormányablakaiban nem okozott jelentős működési zavart a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által a mai napon jelzett technikai probléma. Egyedül Zircen ütközött nehézségekbe az okmányirodai szolgáltatás. Az érintett ügyfelek esetében egy velük egyeztetett, későbbi időpontban történik az ügyintézés. [Veszprém Megyei Kormányhivatal]”

————————–

„Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2014. július 8-án a reggeli órákban bekövetkezett átmeneti informatikai szakrendszeri leállás elhárítása befejeződött az okmányirodákban és a második generációs kormányablakokban. Mindezek alapján az ügyfélfogadás és az ügyintézés helyreállt, okmányirodáink és kormányablakaink rendes ügyfélfogadási időben ismételten várják az ügyfeleket. A felmerült kellemetlenségért szíves megértésüket és elnézésüket kérjük. [Budapest Főváros Kormányhivatala]”

————————–

„Értesítés a Pest megyei okmányirodák ügyintézésével kapcsolatban.
Tisztelt Ügyfeleink!

Az okmányirodai rendszerek ma délelőtti leállása miatt kérjük, hogy okmányirodai ügyintézés előtt szíveskedjenek tájékozódni a felkeresni kívánt okmányirodában, hogy az adott helyszínen tudják-e fogadni Önöket!

Megértésüket köszönjük, és az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük! [Pest Megyei Kormányhivatal]”

Forrás:
Összeomlott az okmányirodák rendszere az egész országban; HVG.hu; 2014. július 8.
Technikai probléma az okmányirodai szakrendszerekben és Tájékoztatás okmányirodai ügyintézésről; Pest Megyei Kormányhivatal; 2014. július 8.
Székesfehérváron zavartalanul működik a személyi okmányok ügyintézése; Székesfehérvár MJV; 2014. július 8.
Ismét zavartalanul működnek az okmányirodák; Híradó.hu/MTI; 2014. július 8.
Veszprém megyében zavartalan az okmányirodai ügyintézés; Veszprém Megyei Kormányhivatal; 2014. július 8.
Helyreállt az ügyfélfogadás és az ügyintézés az okmányirodákban és a második generációs kormányablakokban; Budapest Főváros Kormányhivatala; 2014. július 8.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.