Skip to main content
közigazgatás: magyar

Az intelligens szakosodási stratégia novemberben kerül a kormány elé

Szerző: 2014. augusztus 26.No Comments

„Várhatóan november közepén kerül a kormány elé az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) – mondta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Pálinkás József ismertette: a stratégia megalkotása alapfeltétele annak, hogy Magyarország hozzáférhessen a Strukturális Alapokból érkező több mint 700 milliárd forintnyi kutatást, fejlesztést és innovációt (K+F+I) támogató forráshoz.

Az S3 az Európai Unió új típusú, a tudásalapú gazdasági fejlődést célzó stratégiája, amely alulról épül fel – tette hozzá.

A kormánybiztos a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az uniós és hazai forrásokat a lehető leghatékonyabban, koordináltan kell felhasználni, hogy Magyarország a versenyképessége javításával az innováció központjába, és ne a perifériájára kerüljön.”

Forrás:
Az intelligens szakosodási stratégia novemberben kerül a kormány elé;Kormányzat; 2014. augusztus 25.
Az Európa 2020 keretei közötti intelligens növekedéshez hozzájáruló regionális politika; Európai Bizottság; COM(2010) 553 végleges; 2013. október 10.(pdf)
S3 Smart Specialisation Platform