Skip to main content
jogközigazgatási informatika

e-Közigazgatás Képzés és Konferencia – 2014. október 16., csütörtök

Szerző: 2014. szeptember 23.No Comments

„Új időszámítás kezdődött 2014 nyarán a közigazgatási intézmények életében. Több új, hamarosan induló elektronikus postai szolgáltatásnak és egy 2014. július 1-jével hatályos új rendeletnek (KIM 27/2014.(IV.18.)sz.) köszönhetően a közfeladatot ellátó szerveknek egyszerűbb lesz az elektronikus ügyintézés megvalósítása.

Az említett rendelet szabályozza a közfeladatot ellátó szerveknél alkalmazható iratkezelési szoftverekkel szemben támasztott követelményeket, és szigorít az elektronikus iratkezelésre vonatkozó, eddig is kötelező érvényű követelményeken. A rendelkezés célja, hogy felgyorsítsa a közigazgatási intézmények elektronikus ügyintézésre való áttérését, amellyel nemcsak az állampolgárok élete válhat egyszerűbbé, de a magyar közigazgatás is jelentős költségeket takaríthat meg a papír alapú ügyintézés visszaszorításával.

Az új szabályozások azonban számos kérdést vetnek fel, melyek mihamarabbi tisztázása minden közintézmény érdeke a jogszabályban foglalt követelmények betartása érdekében.

Az Informatika a Társadalomért Egyesület 2014. október 16-án első alkalommal rendezi meg az e-Közigazgatás Képzés és Konferenciát „Központban az elektronikus iratkezelés, a postai SZEÜSZ és a digitalizálás” alcímmel.

A cél, hogy a közigazgatási intézmények képviselői hiteles forrásból tájékozódhassanak a jogszabályi változásokról, azok gyakorlati alkalmazásáról, a postai SZEÜSZ rendszerrel kapcsolatos tervekről, az iratkezelést elektronikus útra terelő megoldásokról, azaz összességben a közintézmények elektronikus iratkezelésének jövőjéről.
A program összeállításakor három fontos szempontot tartottunk szemünk előtt: az előadások során értelmezzük a változásokat, azonosítsuk a jövőbeni teendőket és mutassuk meg a leghatékonyabb megoldásokat.

A rendezvény helyszíne: Mercure Hotel Buda
Cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.
Időpontja: 2014. október 16.

A résztvevők létszáma korlátozott, ezért tisztelettel kérjük, hogy minél hamarabb regisztráljanak!

Program
(Az előadók felkérés alatt!)
09:30-10:00 Regisztráció

10:00-10:40 Elektronikus ügyintézés, elektronikus iratkezelés jogszabályváltozás – 27/2014 KIM rendelet
Rupp Zoltán, Osztályvezető, Belügyminisztérium

10:40-11:00 Szabályozott Elektronikus Ügyintézési Szolgáltatás a Magyar Postánál
Magyar Posta Zrt.

11:00-11:20 Milyen változásokra számíthatunk a gyakorlatban – az első tanúsított szoftverszállító
Varga László, operatív igazgató, DMS One Zrt.

11:20-11:40 Változások az elektronikus iratkezelésben
Emődy Zsolt, szakértő, Bluefield Kft.

11:40-12:00 Zárógondolatok
Soltész Attila, elnök, Informatika a Társadalomért Egyesület

12:00-13:30 Workshop és fogadás”

Forrás:
e-Közigazgatás Konferencia; Informatika a Társadalomért Egyesület; 214. szeptember 22.