Skip to main content
közigazgatás: magyar

Állami önrésszel pályázhatnának az önkormányzatok

Szerző: 2014. szeptember 27.No Comments

„A Fidesz a központi költségvetésből nyújtana forrást az önkormányzatoknak az európai uniós pályázatokhoz szükséges önrész előteremtésére – közölte a nagyobbik kormánypárt ügyvezető alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos elmondta: a cél az, hogy az uniós pályázatokon való részvétel még egyszer ne adósítsa el úgy az önkormányzatokat, ahogy a Gyurcsány-, Bajnai-kormányok idején. Hozzátette: a programok így a pályázatok minősége alapján valósulhatnak meg, és nem attól függően, hogy melyik önkormányzat tudja előteremteni az ahhoz szükséges önrészt, melyik kap hozzá hitelt.

Kilenc pályázat indul
Beszámolt arról is, hogy október elején kilenc pályázatot indítanak, részben az önkormányzatok számára a hazai fejlesztési források terhére, mivel az operatív programokat Brüsszel még nem fogadta el.

Ezek között fiatal vállalkozók támogatására 4 milliárd forintos kerettel indul pályázat, az atipikus foglalkoztatás segítésére szintén 4 milliárd forintos kerettel. A kisgyermekek nevelési intézményeinek támogatására 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre, és további 1 milliárd forintra pályázhatnak az önkormányzatok ezen intézmények dolgozóinak képzésére – sorolta.

Az önkormányzatokon keresztül nyújtanának 5 milliárd forintot kis- és közepes vállalkozásoknak eszközbeszerzésre és kapacitásbővítésre, a 25 év alatti munkavállalók támogatására pedig 36 milliárd forintos keretet határoztak meg – fűzte hozzá…”

Forrás:
Állami önrésszel pályázhatnának az önkormányzatok; mno.hu/MTI; 2014. szeptember 27.