A Főgáz lesz a nemzeti közműcég bázisa

„Legkésőbb 2015. márciusában megkezdi munkáját a nemzeti közműszolgáltató holding, amelynek bázisát az állami tulajdonba került Főgáz jelentheti – közölte Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, az első nemzeti közműszolgáltató holding feladata először az áram-, a gáz- és távhőszolgáltatás lesz. A víz-, a szennyvíz- és a hulladékszolgáltatás később kezdődhet.

A holding szervezésével kapcsolatos feladatokkal Németh Lászlóné miniszterelnökségi államtitkárt bízta meg a miniszterelnök.

A teljesen állami tulajdonú cég azzal fog próbálkozni, hogy piaci körülmények között, a vetélytársakat a versenyben megverve áramot, gázt és távhőt szolgáltasson a lehetőség szerint minél több háztartás számára – közölte Lázár János.

A politikus úgy fogalmazott, a kormány nem állami eszközökkel akarja “lenyomni” a jelenlegi piaci szereplőket, az állami cég magas színvonalú szolgáltatással és versenyképes árakkal kívánja elnyerni a fogyasztók bizalmát.

Az uniós jogszabályok alapján a hálózat fenntartása és a fogyasztók ellátása elkülönül egymástól, így nincs technikai akadálya a szolgáltatásnak. Az állam megvásárolta a Főgázt, amely jó alapja lehet a nemzeti közműszolgáltató holdingnak – mondta a miniszter.”

Forrás:
A Főgáz lesz a nemzeti közműcég bázisa; HVG.hu/MTI; 2014. szeptember 28.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

1 Response to A Főgáz lesz a nemzeti közműcég bázisa

  1. Visszajelzés: Gáz a nemzeti gázszolgáltató | 24per7.info

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.