Skip to main content
közigazgatás: magyar

Tarlós: mindenki tudja, hogy Budapest közigazgatási struktúrája nem jó

Szerző: 2014. szeptember 28.No Comments

„A főpolgármester szerint a budapesti közigazgatás esetleges átalakítását legalább egyéves vitának kell megelőznie.

Tarlós István a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában péntek este arról beszélt: 1994 óta mindenki, aki a várospolitika környékén mozog, tudja, hogy a főváros közigazgatási struktúrája nem jó. Hozzátette: három-négy lehetőségről tud, de egyik mellett sem döntötte senki, és újabb változatok is az asztalra kerülhetnek.

Szavai szerint széles körű, legalább egy évig tartó vitára lesz szükség a kérdésben, mert ha megváltoztatják a közigazgatási rendszert, az „nem tréfadolog”, hosszú időre szól.

A főpolgármester beszélt arról is: korábban is említette, hogy a munkavégzéséhez vannak olyan alapfeltételei, amelyeknek teljesülniük kell. Az egészet egy épület megépítéséhez hasonlította, amikor vannak olyan sarokpontok, amelyek híján az épület inogni fog. Hozzátette: ő három ilyen feltételt határozott meg, de a sajtó egy része ezeket félreértelmezte.

Ezen pontok közé sorolta a BKV finanszírozásának hosszú távú megoldását, valamint a 3-as metró felújítási forrásainak garantálását. Utóbbival összefüggésben szólt arról is: meggondolatlanságnak tartja, hogy valaki, aki „a korábbi városvezetés regnáló pártjainak politikusai közül” húsz évig nem tett semmit a problémával, az most „felugrik a hordóra”, és ezt rajta kéri számon.

Tarlós István harmadik pontként kiemelte azt is: a fővárosi közszolgáltató cégeknek a főváros tulajdonában kell maradniuk, mert a szolgáltatást is a fővárosnak kell szerveznie. Arra a kérdésre, hogy ezekre kapott-e valamilyen garanciát, azt felelte: a közelmúltban volt egy hosszabb beszélgetése a miniszterelnökkel és biztató ígéreteket kapott…”

Forrás:
Tarlós: mindenki tudja, hogy Budapest közigazgatási struktúrája nem jó; HVG.hu/MTI; 2014. szeptember 26.