Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kormányablak két vasútállomáson

Szerző: 2014. október 2.No Comments

„Kormányablak nyílik a soproni és a szombathelyi vasútállomáson – tájékoztatta az MTI-t szerdán a GYSEV. Közölte: a vállalat a hivatalokat befogadó épületrészeket kialakította és a nap folyamán – a megnyitáshoz szükséges további munkálatok elvégzésére és üzemeltetésre – átadta őket a Győr-Moson-Sopron, illetve a Vas megyei kormányhivatalnak.

Sopronban április folyamán kezdődtek a munkálatok, amelyek eredményeként a szükséges infrastruktúrával felszerelt, 330 négyzetméteres területet alakítottak ki a nevezett célra. Szombathelyen márciusban kezdték felújítani a 350 négyzetméteres épületrészt, és most bocsátották a kormányhivatal rendelkezésére.

Mindkét leendő kormányhivatal területe akadálymentesített. A munkálatok 220 millió forintos költségeit teljes egészében az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásából finanszírozták.”

————–

„Az új soproni Kormányablak technikai átadásán jártunk, ami a Kormányhivatal és a GYSEV Zrt. együttműködése jegyében, a vasútállomáson, a régi nemzetközi váróterem helyén található. Az átadón elhangzott, hogy a Kormányhivatal minden lehetőséget kihasznál, ami az emberekhez közelebb hozza a Kormányablak szolgáltatásait és igyekszik azt elérhetőbbé, hatékonyabbá tenni és folyamatosan fejleszteni is annak színvonalát. Az együttműködésnek köszönhetően egy forgalmas helyszínen kap új otthont a soproni Kormányablak, hiszen a GYSEV Zrt. a közösségi közlekedésben vezető szerepet tölt be, így az egyik legideálisabb helyen jöhetett létre ez a beruházás.

A kivitelezési munkálatokat áprilisban kezdték, melyek keretében közel 330 m² alapterületen korszerűsítették a meglévő épületvillamossági, épületgépészeti rendszereket. Kicserélték a homlokzati nyílászárókat és mintegy 250 m²-en hőszigetelt, kerámia burkolat került is került a homlokzatra, ezzel jelentősen javítva az épület energiahatékonyságát.

A 300 m²-es hasznos alapterületből, 150 m²-en alakították ki a 8 munkaállomásnak helyet adó ügyfélteret, amely akadálymentesített, légkondicionált, baba-mama szobával és játszósarokkal felszerelt, „bizalmas-tárgyalóval” ellátott ügyfélszolgálati pont lesz. Az ügyféltérben elhelyezett utastájékoztató monitor folyamatosan frissülő menetrendi információkat közöl.

A GYSEV Zrt. jelenleg zajló saját beruházásának keretében megvalósuló „Szolgáltató-ház” projekt eredményeként, a Kormányablak közvetlenül az utascsarnokon keresztül is elérhetővé válik.

A Kormányablak megnyitásához szükséges technológiai bútorzat, és informatikai eszközök, berendezések a Miniszterelnökség és a Kormányhivatal beszerzésének részeként valósulnak meg a következő hónapokban.

A Kormányablak kialakításának költségeit 100%-ban pályázati forrásból biztosítja a GYSEV Zrt. az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával.

A soproni kormányablak kialakításával párhuzamosan – közös projektben – megvalósult a szombathelyi vasútállomáson is a kormányablak kialakítása, amely beruházások együttesen 220 millió forintba kerültek.”

Forrás:
Kormányablak két vasútállomáson; Híradó.hu/MTI; 2014. október 1.
Átadták az új Kormányablaknak helyet adó épületet a GYSEV pályaudvaron; IkvaHír; 2014. október 1.