Markku Andersson tart előadást a városfejlesztés jelenéről és jövőjéről

„A hónap vendége sorozatunkban októberben Budapestre látogat és előadást tart Markku Andersson, Jyväskylä polgármestere. Markku előadásából a hallgatóság megismerheti a 2000-es évek finn városfejlesztéseit és a közeljövő vízióját arról, milyen irányba változnak a finn városok.

Markku Andersson 2004 óta Jyväskylä polgármestere, korábban Tuusula és Lappeenranta polgármestere volt. Andersson több pozíciót töltött be a Finn Önkormányzatok Szövetségében, jelenleg a szervezet elnökhelyettese. A Finnagora elnökségének munkájában 2009 óta vesz részt. A Jyväskyläi Egyetem dísztoktori címét 2009-ben elnyerő Andersson számos más választott tisztséget töltött be az évek során, egyebek között 2005 óta a Közép-Finnországi Kereskedelmi Kamara elnökeként is munkálkodik.

Markku Andersson mostani útja A hónap vendége programsorozatunk része, melyet a Finnagora megnyitásának tizedik évfordulóján szervezünk. E programunk keretében intézetünk elnökségének 10 tagját hívjuk meg Budapestre, hogy egy általuk fontosnak tartott témáról tartsanak előadást.

A Finnagora épp tíz éve, 2004. márciusában nyitotta meg kapuit Budapesten.

Az előadásról:

Az előadás címe: A városfejlesztés képe és iránya a 2000-es években, mi történt és mi várható a közeljövőben
Időpont: 2014. október 8., szerda 18.00 órától
Helyszín: Finn Nagykövetség, Kelenhegyi út 16/A, 1118 Budapest

Jelentkezés: A rendezvényre a belépés ingyenes. Jelentkezni október 6-ig lehet az info@finnagora.hu e-mail címen vagy a +36 20 55 71 547 telefonszámon.

Vendégeinket az előadás előtt 17.30-tól kávéval és aprósüteménnyel várjuk. Az előadás finn nyelvű, magyar nyelvű tolmácsolást biztosítunk”

Forrás:
Markku Andersson tart előadást a városfejlesztés jelenéről és jövőjéről; Finnagora; 2014. október 1.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:külföldön, társadalom
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.